Demokrate: Anđušić pisanijama izvrće stvarnost
Spaso Popović

Demokrate: Anđušić pisanijama izvrće stvarnost

Nakon što je Mihajlo Anđušić, poslanik Demokratske partije socijalista u Skupštini Crne Gore kazao da su crnogorska javnost i građani u minulih nešto više od godinu dana imali priliku da vide sve samodestruktivne faze crnogorske opozicije, oglasile su se Demokrate.

Smatraju da poslanik DPS-a Mihajlo Anđušić "svojim prepoznatljivim nemuštim pisanijama izvrće stvarnost naopačke, kako bi sa jedne strane pokušao da anulira poraze svoje partije".

Spaso Popović, član Mladih Demokrata kaže da se iz Anđušićevih saopštenja može zaključiti da je primoran da stane iza sadržine za koju i sam zna da nije tačna.

“Gospodine Anđušiću, ko to još u Crnoj Gori ne zna da je za 28 godina vladavine DPS-u isplaćeno: za plate poslanika – 31 milion; za plate javnih funkcionera koje je postavljao DPS – 82 miliona; za partiju sa državnog nivoa – 54 miliona; za partiju na lokalnom nivou – 34 miliona. Ukupno: 201 milion eura. Znate li, gospodine Anđušiću, da u tih 201 milion eura koje su vam građani plaćali iz svog džepa – broj domaćinstava koje ste obišli: 0; broj kilometara koje ste prešli sopstvenim vozilima: 0; broj škola koje ste obnovili iz svog džepa: 0; broj litara goriva kojeg ste se odrekli: 0; broj fabrika koje ste otvorili: 0. Kada smo kod brojki, hajde da se prisjetimo još nekih – broj fabrika koje ste ugasili: 200; broj radnika koje ste ostavili na ulici: 100 000; broj mladih koji su napustili Crnu Goru: 100 000; stopa nezaposlenosti: 22%; nezaposlenost mladih: 50%; javni dug: 3 milijarde; poreski dug: 500 miliona; broj ubistava: 600”,  navodi Popović.

 Ističe da je Anđušićeva partija uzimala novac građana sa kojim su iznjedreni kriminalci koji su danas teški i po milijardu eura.

“Vrijednost imovine crnogorske privrede 1998: 4.5 milijarde; prihod od privatizacije pomenutih preduzeća: 0.5 milijarde. Rezultat: ukradeno 4 milijarde, a preduzeća uništena .Treba li još? Prije 28 godina – obala crnogorska. Nakon 28 godina – obala tajkunska. Prije 28 godina – šume crnogorske. Nakon 28 godina – šume tajkunske, raskrčene, posječene i rasprodate. Prije 28 godina – hoteli crnogorski. Nakon 28 godina – hoteli tajkunski. I? Šta kažete na ove brojke? Da li postoji nešto nepoštenije i nemoralnije od ovoga?”, pita se Popović.

 Navodi i da Anđušić ima pravo da ne bude objektivan, jer se, dodaje- to od njega i očekuje.

“Imate pravo i da ne koristite argumetne, to je kod vas redovna pojava, očekivano je i da budete pristrasni, ali nemojte više tako površno, nevješto i izuzetno prozirno izvrtati činjenice naopačke. Zato što morate znati da od lopova ne možete napraviti poštenog čovjeka, niti poštene ljude proglasiti lopovima. Makar ne pred nama i časnim crnogorskim građanima. A vi slobodno takav nastup i uličarski rječnik ostavite za komunikaciju sa vašim kadrom kriminalcima, licima sa optužnica i potjernica. Svakako ste u porazima koje ste pretrpjeli pokazali odsustvo hrabrosti i kukakvičluk, pa ste od stranke navodno opasnih momaka postali najobičnija plači – stranka. Zato vas ostavljamo – hrabrite se međusobno do sljedećeg poraza, ako vam je tako lakše”, zaključio je  član Mladih Demokrata.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.