Demokrate poručile DPS-u da ne očekuju pobjedu u Pljvljima
Foto: Demokrate

Demokrate poručile DPS-u da ne očekuju pobjedu u Pljvljima

Pošto su predstavnici aktuelne vlasti na državnom nivou doživjeli politički fijasko gubitkom izbora u Beranama, ovim putem bi htjeli da ih napomenemo da je to ništa što ih očekuje na proljeće u Pljevljima, saopštile su Demokrate.

Smatraju da im je obaveza da još jednom podsjete građane na sva neispunjena obećanja “plači-partije”.

“Na početku bi valjalo podsjetiti građane Pljevalja na najavljenu izgradnju drugog bloka TE Pljevlja. Šarada koju je DPS kreirao je išla tako daleko da su čak za prethodne parlamentarne izbore predstavnici aktuelnog režima izvodili radove i postavljali kamen temeljac za početak radova. Naravno, pošto su se zamrsili u svoja predizborna obećanja kao pile u kučine, sada ni sami ne znaju šta da obećavaju. Ovim putem ih pozivamo da prestanu sa zasmijavanjem Pljevljaka, jer je priča o Drugom bloku TE Pljevlja nailazi na široki osmijeh, čak i kod najtvrđih pristalica režima”, navodi se u saopštenju.

Što se tiče eko takse, kako smatraju Demokrate, takav politicki šamar neka lokalna vlast odavno nije doživjela. “Prosto djeluje nevjerovatno da premijer države onako ignorantski postupa sa životima tridesetak hiljada građana, kao što Marković postupa sa životima Pljevljaka. Naravno, tik uz Markovića, koji je odlučno presjekao da od eko naknade nema ništa, bili su snishodljivi predstavnici aktuelene lokalne vlasti, nesposobni da bilo šta promijene u tom pravcu. Uzalud je Daliborka Pejović sa fanfarama dolazila u Pljevlja, ako su danas Pljevljaci u potrazi za briketom i peletom kao da je u pitanju ćup sa blagom.”

Međutim, kako navode, tužna slika pljevaljske stvarnosti ne sprječava lokalne predstavnike DPS-a da masovno zapošljavaju na mjesec, dva po sistemu jedan zaposleni – četvorica se nadaju. “Ovim putem ih obavještavamo, s obzirom da su otvorili nula radnih mjesta, kao i da konstantno diskriminišu građane po političkoj liniji, da će biti pod posebnom lupom nove vlasti predvođene Demokratama. Uzalud će im biti magične fioke u kojima predmeti koji dokazuju njihova nepočinstva čarobno zastarijevaju.”

Posebno naglašavaju da će svaki DPS funkcioner koji bude nesavjesno poslovao, nepotrebno i u partijske svrhe koristio novac svih građana, diskriminisao zaposlene po partijskoj liniji morati da snosi odgovornost.

“Ovim putem upozoravamo direktora “Čistoće” da prestane sa progonom političkih neistomišljenika, kao i sa sumanutim sistematizacijama radnih mjesta po kojima Čistoća ima mnogo više zaposlenih nego Termoelektrana Pljevlja”, kažu Demokrate.

“Pošto su u Beranama tako rastureni da im šef vec danas najavljuje packe, smjene i nova personalana rješenja, ne bismo voljeli da budemo u njihovoj koži posle sljedećih lokalnih izbora u Pljevljima. Mada, ako znamo da se lokalni DPS do sada podijelio na desetine frakcija, po sistemu ćelijske diobe, pitanje je koja će od frakcija biti najzaslužnija za politički debakl koji ih očekuje”, poručili su na kraju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.