Književnik Miodrag Milačić posvetio pjesmu malom Pavlu: Postoji li pravda, zna li ko da sudi
Ilustracija

Književnik Miodrag Milačić posvetio pjesmu malom Pavlu: Postoji li pravda, zna li ko da sudi

Književnik Miodrag Minja Milačić iz Podgorice posvetio je pjesmu malom anđelu Pavlu koji je nastradao poslije porodičnog nasilja sa samo 15 mjeseci.

Milačić je kroz dirljive i bolne stihove opisao nepravdu koja se dogodila ovom dječaku iz Podgorice.

Ovo je njegova pjesma za Pavla:

Zna li ko da sudi

Postoji li pravda, zna li ko da sudi,
Kad pupoljak mali ubi ruka crna,
Uzela je jedno srce što se budi,
Što poče da klija iz nebeskog zrna.

Zna li ko da sudi osim tebe Tvorče,
Kada čistu dušu majka čedu bode,
Bolesni i zli, ima li šta gorče,
I da li je smrt stanica slobode.

Ima li te sude zemni da presudiš,
Ne može ni majka svako da se zove,
Možda si i srećan što se gore budiš,
Što u plavom nebu sanjaš bolje snove.

A tvojim dzelatima ni smrt nije dosta,
Ni vatra iz pakla da im oči nosi,
Neka ti je čedo crna zemlja prosta,
Izgubljena sreća u jutarnjoj rosi.

Milačić je inače član Udruženja književnika Crne Gore. Napisao je osam zbirki i to: Slomljeni stih 2006, Molitva za snove 2008, Između kletve i molitve 2011, Slike života 2012, Bore na ikoni 2013, Barka 2015, zbirka poetsko lirskih kratkih priča Temelji 2016.  i Kosmički vijenac 2017.

Završio je fakultet za Menadžment na Ekonomskom fakultetu u Podgorici, prevođen na više stranih jezika, nagrađivan međunarodnim nagradama za poeziju, uvršten u mnogim antologijama poezije, predsjednik književnog kluba Temelji iz Podgorice.

Podsjećamo, dječak P.J. je preminuo od posljedica batina 5.februara u KCCG. Nerminu Šišiću i Jeleni Jovović, očuhu i majci osumnjičenima za ubistvo petnaestomjesečnog djeteta, određen je pritvor od 30 dana.

7. februara je pokrenuta i online peticija, a kojom se traži doživotni zatvor za očuha i majku brutalno ubijenog 15-mjesečnog dječaka.

"Tražimo pravdu za malog Pavla koji je okončao svoj petnaestomjesečni život zbog nasilja u porodici! Tražimo doživotnu zatvorsku kaznu za njegove dželate, majku Jelenu Jovović i očuha Nermina Šišića koji su na brutalan način oduzeli jedan mali i nevini život", navedeno je u opisu peticije .

Do sada je peticiju potpisalo 8 235 osoba.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.