Nesreća u Rusiji: U padu aviona poginuli svi putnici i članovi posade (VIDEO)
Foto: Twitter/Life Novosti

Nestao poslije polijetanja iz Moskve

Nesreća u Rusiji: U padu aviona poginuli svi putnici i članovi posade (VIDEO)

U avionskoj nesreći u Rusiji poginula je 71 osoba, potvrdili su zvaničnici.

Putnički avion sa 71 osobom srušio se danas kod Moskve ubrzo po polijetanju sa aerodroma "Domodedovo" kod glavnog grada Rusije.

"Antonov An-148" kompanije "Saratov erlajns" (Saratov Airlines) poletio je za Orsk, grad na Uralu, a srušio se u oblasti Ramenski, u okolini Moskve.

Ruske agencije su prenijele da je u avionu bilo 65 putnika i šest članova posade.

Ruske vlasti nisu pomenule hipotezu terorističkog napada. 

Očevici su naveli da su vidjeli kako avion u plamenu pada kod sela Argunovo, jugoistočno od Moskve.

Na mjesto nesreće je upućeno više od dvadeset vozila hitne pomoći sa 150 spasilaca, a došao je i ministar saobraćaja Maksim Sokolov, prenijeli su mediji i dodali da je otvorena istraga o uzroku nesreće.

Krizni štab je otvoren na aerodromu Domodedovo koji je drugi aerodrom Moskve.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.