Vučić: U Zagrebu će se razgovarati o nestalim, granicama i bilateralnim odnosima, nema prijetnji
Aleksandar Vučić

Vučić: U Zagrebu će se razgovarati o nestalim, granicama i bilateralnim odnosima, nema prijetnji

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će teme njegove posjete u Zagrebu, koja počinje sjutra, biti pitanje nestalih, granični prelazi i odnos prema Srbima u Hrvatskoj, ali i Hrvatima u Srbiji, kao i ekonomska saradnja dveije zemlje.

Upitan o temi na kojoj insistira premijer Hrvatske Andrej Plenković – ratnoj odšteti, Vučić je rekao: "Za nas nema tabu tema, ja samo kažem premijer (Andrej) Plenković će dobiti odgovor".

On je rekao da će tokom posjete razgovarati sa zvaničnicima Hrvatske, među kojima su Plenković i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, ali i sa predstavnicima Srpske pravoslavne i Katoličke crkve u Hrvatskoj, što je ocijenio da je važno za obije Crkve i narode.

Vučić je rekao da je važno da će sa Grabar Kitarović razgovarati o pitanju nestalih i Srba i Hrvata, ali da je za obije strane najvažnije šta će dogovoriti za budućnost dva naroda.

On je u tom kontekstu pomenuo da dogovori koji su postignuti u vrijeme prošlog sastanka doprinijeli da neki Srbi u Hrvatskoj dobiju struju, a Hrvati u Tavankutu u Srbiji asfaltirane ulice i muzičko odjeljenje u Sonti.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je ranije jutros da je posjeta Vučića Zagrebu rizična, ali je Vučić rekao da ne misli da postoje bezbjednosne prijetnje zbog kojih ne bi otišao u Zagreb.

Vučić je rekao i da je mislio da Srbija i Hrvatska imaju samo različito viđenje ratova 1990-ih godina na prostoru Jugoslavije, ali ne i da je to slučaj sa Drugim svjetskim ratom.

On je rekao da želi da radi za Srbiju koja je u dobrim odnosima sa sujsedima.

"Posao je naš da vodimo Srbiju koja će da bude snažnija, Srbija koja ima bolji odnos sa komšijama, koja ima manji javni dug, takvim putem će Srbija nastaviti", rekao je Vučić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.