Crna Gora može u EU i prije 2025. godine
Ivica Kaluđerović

Marković javno da se obaveže da će Vlada ispuniti sve uslove

Crna Gora može u EU i prije 2025. godine

Premijer Duško Marković trebalo bi da se javno obaveže da će Vlada ispuniti sve uslove kako bi Crna Gora zasluženo postala članica Evropske unije (EU) i prije 2025. godine, ocijenjeno je iz Crnogorske.

Zamjenik predsjednika Crnogorske, Ivica Kaluđerović, kazao je da nagovještaj mogućeg datuma učlanjenja, koji je Evropska komisija odredila u svojoj Strategiji za Zapadni Balkan, treba da se posmatra kao šansa za Crnu Goru.

“I da se ni slučajno, iz perspektive Crne Gore, ne razmišlja o odlaganju članstva nakon 2025. godine, već, ako je moguće, i prije određenog datuma”, istakao je Kaluđerović u saopštenju dostavljenom PR Centru.

On smatra da nosioci vlasti u Crnoj Gori moraju da pokažu privrženost načelu vladavine prava, da crnogorska privreda i tržište budu funkcionalni i zasnovani na konkurenciji, umjesto, kako je kazao, na monopolima i klijentelizmu.

“Red je da konačno počnemo i da zatvaramo pojedina pregovaračka poglavlja s obzirom da  je proces pregovora počeo još u ljeto 2012. godine i da je, i do sada, bio neophodan bolji rezultat u procesu pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji”, ocijenio je Kaluđerović.

On je poručio da će Crnogorska koristiti sve svoje kapacitete kako bi Crna Gora najkasnije do 2025. godine “zaslužila stolicu” u institucijama Evropske unije.

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.