Ilustracija

"Zagrepčani da spuste roletne tokom posjete predsjednika Srbije"

Atmosfera u Hrvatskoj, pred posjetu Aleksandra Vučića, i dalje je bez konstruktivnih prijedloga, a najbizarnije što se čulo jeste poziv Zagrepčanima da spuste roletne na prozorima tokom posjete predsjednika Srbije.

U Zagrebu se, takođe, još ne zna da li će tokom Vučićeve posjete biti postavljene zastave Srbije.

Hrvatski portal Index.hr je pokušao da dobije odgovor i obratio se Gradu Zagrebu koji ih je uputio na Gradsko komunalno i protokol predsjednice Hrvatske.

Iz Komunalnog im je rečeno da su oni nadležni samo za postavljanje zastava Zagreba i Hrvatske na stubove javne rasvjete, a da je za zastave zemalja čiji predsjednici dolaze u posjetu zadužen "Kolindin protokol".

Portparolka hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović je, u slučaju Srbije i zastava, samo kratko rekla da ne zna.

Najbizarnije što se ovih dana čulo je poziv voditelja televizije "Z1" sugrađanima da spuste roletne na prozorima u ulicima kojima će proći srpska delegacija kako bi pokazali da "Vučić nije dobrodošao" u Hrvatsku.

I danas se oglasio penzionisani hrvatski general Željko Sačić, koji već danima poziva na proteste zbog posjete Vučića Hrvatskoj. Sačić je, međutim, sada otišao korak dalje, pa je gostujući na jednoj televiziji rekao da Vučićeva posjeta mora hitno biti otkazana jer je, kako je kazao, "dolazak tog ratnog zločinca uvreda za coo narod".

"Poslao bih poruku gospođi predskednici, našoj poštovanoj Kolindi Grabar Kitarović da se još večeras ili sutra sastane sa svojim timom i da hitno zbog vanrednih okolnosti otkaže ovaj susret i da se izvini hrvatskom narodu što nas je duboko uvrijedila, što je u takvim okolnostima, nezamislivo uvredljivim, klevetničkim dozvolila i omogućila da se hrvatski narod ponižava", rekao je Sačić.

Novosti.rs

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.