Zabraniti
Genci Nimanbegu

Zabraniti "šiptare" u sudu

Potpredsjednik crnogorskog parlamenta i poslanik koalicije "Albanci odlučno" Genci Nimanbegu uputio je pismo predsjedniku Višeg suda u Podgorici Borisu Saviću zbog "dozvoljavanja vrijeđanja Albanaca u sudskom postupku", koji se vodi protiv osumnjičenih za pokušaj terorizma na dan izbora 2016. godine.

Navodi se da je Genci Nimanbegu u pismu Saviću napisao da tokom čitavog sudskog procesa, učesnici svih strana u postupku – optuženi, svjedoci, ali i advokati, pa čak i sudija Suzana Mugoša "upotrebljavaju riječi Šiptar, šiptarsko", prenosi RTCG.

"Napominjem da su ove riječi za nas Albance uvredljive i podcjenjivačke, a sud bi samim svojim bićem i aktivnostima trebalo da zaštiti dignitetet svih i da ne dozvoli upotrebu riječi, koje bi na bilo koji način bile u suprotnosti sa Ustavom i zakonima Crne Gore", navodi Nimanbegu u pismu.

On je od Savića zatražio da spriječi upotrebu tih riječi u sudnici, "jer se na taj način vrijeđa jedan narod, koji sa ovim postupkom očito nema nikakve veze".

"Molim Vas da ovo protestno pismo proslijedite i postupajućoj sudiji, gospođi Suzani Mugoša, koja ne samo da dozvoljava upotrebu tih riječi, već iste i diktira na zapisnik", zaključuje se u pismu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.