Od 3. do 14. februara

Kadeti iz Skoplja na obuci u Kolašinu i na Bjelasici (FOTO)

Delegacija Ministarstva odbrane Crne Gore, na čelu sa državnim sekretarom, Slobodanom Filipovićem obišla je danas kadete sa Vojne akademije „General Mihailo Apostolski“ u Skoplju, koji u Kolašinu i na Bjelasici obavljaju obuku u zimskim uslovima, kao i četvoročlanu delegaciju Ministarstva odbrane Republike Makedonije, na čelu sa državnim sekretarom Draganom Nikolićem, koja im boravi u posjeti.

Na obuci u Crnoj Gori, koja traje od 3. do 14. februara je 29 kadeta, studenata druge godine akademije, od kojih je troje iz Crne Gore, kao i dva komandira i tri instruktora.

"Filipović i Nikolić, koji su se sreli i prije tri mjeseca u Podgorici, ponovno su izrazili zadovoljstvo izuzetno kvalitetnom saradnjom dva ministarstva odbrane, posebno na planu razmjene iskustava u procesu izgradnje integriteta, izrade strateških dokumenata iz oblasti odbrane, kao i zajedničkih obuka. Pored ostalih vojnih akademija u inostranstvu, crnogorski kadeti već godinama se školuju na vojnoj akademiji u Skoplju", saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Obuka makedonskih kadeta u zimskim uslovima u Kolašinu je jedna od aktivnosti koja se godinama realizuje u Kolašinu i koja je predviđena Planom bilateralne saradnje između dvije zemlje. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.