Prva zlatna medalja za Južnu Koreju na ZOI
foto: Getty images

Prva zlatna medalja za Južnu Koreju na ZOI

Reprezentativac Južne Koreje Lim Hjo-jun osvojio je zlatnu medalju u brzom klizanju na 1.500 metara na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

Lim Hjo-jun je osvojio prvu medalju za domaćina Igara olimpijskim rekordom od 2:10,485 minuta, prenosi B92.

Holanđanin Šinki Knegt osvojio je srebro rezultatom 2:10,555 minuta, dok je treći bio takmičar iz Rusije Semen Elistratov sa 2:10,687 minuta. 

Holanđanka Karlejn Ahterekte osvojila je danas zlatnu medalju u brzom klizanju na 3.000 metara na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu. 

Ahterekte je pobijedila rezultatom 3:59,21 minuta. 

Iren Vust osvojila je srebro sa 0,08 sekundi za pobjednicom, dok je bronzu osvojila Antoanet de Jong sa zaostatkom od 0,81 sekundi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.