Cjelokupna opozicija da razmisli o podršci Kalaču
Hazbija Kalač, foto:Pr Centar

Kandidata za predsjednika

Cjelokupna opozicija da razmisli o podršci Kalaču

Vlast i dobar dio opozicije se ne izjašnjava ko će biti njihovi kandidati za predsjednika države.Imajući u vidu činjenicu da opozicioni blok teško može doći do adekvatnog i svima prihvatljivog rješenja, očekivano je da još uvijek nema odgovora na pitanje konačnosti liste kandidata za predsjedničke izbore, saopšteno je iz Stranke pravde i pomirenja.

Ako se malo prisjetimo vremena od kada su započele kalkulacije oko kandidata jednih i drugih, vidjećemo da se sa jedne i druge strane, naizgled taktički, nešto čeka. Čeka se adekvatno ime kandidata dijela opozicije, koje će otkočiti nastalu zakočenu situaciju. Znajući da ovakva neprirodna situacija može još potrajati, smatramo da baš mi iz Stranke pravde i pomirenja - SPP trebamo pokrenuti inicijativu i ponuditi dostojno i kvalitetno rješenje, kako bi dali doprinos u rješavanju novonastale situacije, prihvatljivo svakom opozicionom političkom akteru - poručuju iz te partije,

SPP, kako navode, kao prepoznatljiv i autentičan akter na političkoj sceni u Crnoj Gori i njen  predsjednik,Hazbija Kalač, kao dostojan nosilac svježe i do sada neviđene ideje pravde i pomirenja, imaju priliku da Crnoj Gori pruže pobjedonosnu ruku  pravde i pomirenja.

"Aktuelna opozicija u Crnoj Gori je imala priliku upoznati Hazbiju Kalača i mi iz SPP-a ih podsjećamo da se ništa u Crnoj Gori ne može temeljito i 
kvalitetno rješavati bez konsenzusa svih naroda, prisutnih u različitim političkim opcijama. Znajući da su potrošena gotovo sva politička 
rješenja koja su bila ponuđena kao dobra za demokratsku (ili nedemokratsku) smjenu vlasti, smatramo da je vrijeme da aktualni dio opozicije prihvati činjenicu da je multietnički prihvatljivo rješenje i jedino rješenje za Crnu Goru koja je zastala na putu ekonomskog oporavka i napretka.

Smatramo da je baš to rješenje gospodin Kalač, profesor i uspješni ekonomista, dobar poznavalac prilika Crnoj Gori u regionu, poznavalac evropskih procesa i informisan čovjek", saopštili su iz SPPa.

Podsjetimo, Kalač je objavio kandidaturu za predsjednika Crne Gore.

"Mi iz SPP-a, znajući gospodina Kalača, nismo oklijevali i nismo imali dilemu da je ovo najbolje i najprihvatljivije rješenje za Crnu Goru i njene građane. Očekujemo od cjelokupne opozicije da razmisli o podršci gospodinu Kalač kao zajedničkom kandidatu cjelokupne opozicije, kako bi se kvalitetno razriješile krize koje su se počele javljati u različitim društveno-političkim procesima u Crnoj Gori pa i unutar samog opozicionog bloka.", zaključili su.


 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.