Kim Džong Un pozvao predsjednika Južne Koreje u posjetu
Sestra prenijela poziv, foto:Tanjug/AP

Kim Džong Un pozvao predsjednika Južne Koreje u posjetu

Sjevernokorejski lider Kim Džong Un pozvao je predsjednika Južne Koreje Mun Džae-ina na samit u Pjongjangu, saopštio je Seul.

Poziv je prenijela sestra lidera Sjeverne Koreje, Kim Jo Džong, a navedeno je da je Kim Džong Un spreman da se sastane sa liderom Južne Koreje "što je ranije moguće", rekao je portparol južnokorejskog predsjednika.  

Sestra sjevernokorejskog vođe je juče stigla u Južnu Koreju na svečano otvaranje Zimskih olimpijskih igara, kao prva iz vladajuće dinastije sjevera koja je došla na jug od kraja Korejskog rata 1953. godine.  

Najavljeni samit dvije Koreje bio bi treći takav sastanak, navela je agencija Frans pres, dodajući da su prethodna dva održana u Pjongjangu 2000. i 2007. godine.  

Portparol je rekao da je predsjednik Južne Koreje rekao da Seul i Pjongjang treba da nastave rad na stvaranju uslova za održavanje samita i pozvao na što skoriji nastavak dijaloga SAD i Sjeverne Koreje, prenijela je agencija AP.  

Dan ranije, predsjednik Južne Koreje Mun Džae-in i nominalni sjevernokorejski šef države Kim Jong Nam sreli su se i rukovali se prije ceremonije otvaranja Zimskih Olimpijskih igara u Pjongčangu.

Predsjednici rivalskih zemalja su se smiješili dok su se rukovali u opuštenoj atmosferi. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.