Jovićević se još premišlja, za Milku Tadić Mijović neophodan konsenzus i unutar DFa
Milka Tadić Mijović

Potencijalni kandidati opozicije

Jovićević se još premišlja, za Milku Tadić Mijović neophodan konsenzus i unutar DFa

Takozvana građanska opozicija i Demokratski front (DF) još uvijek su daleko od dogovora o zajedničkom kandidatu za predsjedničke izbore, saznaje Pobjeda.

Prema nezvaničnim informacijama lista, za kandidaturu Milke Tadić Mijović građanska opozicija nastoji obezbijediti podršku i civilnog sektora u Crnoj Gori, ali i potpuni konsenzus unutar svih konstituenata Demokratskog fronta.

U opticaju su, kao potencijalni kandidati trenutno dva imena: bivši ministar unutrašnjih poslova Andrija Jovićević i novinarka Milka Tadić Mijović. 

"Jovićević se još premišlja, da li da uopšte uđe u priču oko predsjedničkih izbora. Njega ćemo čekati još neko vrijeme. Za Milku Tadić Mijović neophodan je konsenzus i unutar Demokratskog fronta da bi mogli govoriti o zajedničkom opozicionom kandidatu", rekao je Pobjedi izvor iz opozicije.

Za pregovore sa Demokratskim frontom, u ime pet stranaka građanske opozicije, zadužen je predsjednik SNP-a Vladimir Joković koji bi o detaljima vezanim za predsjedničke izbore trebalo da obavijesti Glavni odbor na sjednici koja je zakazana za nedjelju.

Joković će GO obavijestiti o dosadašnjem toku pregovora sa potencijalnim kandidatima. Vjerujemo da ćemo tada znati da li će opozicija uopšte imati zajedničkog kandidata, kaže izvor podgoričkog lista.

 Izvor Pobjede blizak Demokratskom frontu kaže da je u ovom trenutku još rano reći da li će opozicija imati zajedničkog kandiadata. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.