Demokrate obećavaju da će spriječiti odumiranje Žabljaka

Demokrate obećavaju da će spriječiti odumiranje Žabljaka

Demokratska Crna Gora je poručila da će biti nova vlast na Žabljaku i da će spriječiti odumiranje tog grada.

“Žabljak se nalazi pred ekonomskim i demografskim sunovratom. Iako je nekada važio za turistički centar velike Jugoslavije, danas u Crnoj Gori Žabljak nema nekadašnje kvalifikacije turističkog grada. DPS vlast je uništila turističke gigante, smanjuje se broj stanovnika, odlaze nam mladi visokoškolci. Nedostatak radnih mjesta tjera mlade, a sve više i srednju generaciju da svoju sreću traži van Žabljaka. Krajnje je vrijeme da stagnacija Žabljaka prestane”, saopštile su Demokrate.

Prema njihovim riječima ubjedljivo najveću brigu izazivaju katastrofalni pokazatelji o negativnom prirodnom priraštaju.

“Zvanični podaci govore da je u Žabljaku zadnjih godina više umrlih nego novorođenčadi. Broj učenika se konstantno smanjuje, pa je 2016. godine broj učenika za četvrtinu manji nego 2008. Broj djece i nosilaca dječjeg dodatka je u stalnom i dramatičnom padu, što prijeti da Žabljak ostane bez mladosti i budućnosti u skorijem periodu.

Stanovništvo je prema podacima u dobu biološke starosti, jer prosječna starost stanovništva iznosi 42 godine, dok  stanovništvo starije od 40 godina čini  polovinu ukupne populacije. Broj penzionera se povećao, što je još jedan dokaz katastrofalno lošeg odnosa koji dovodi u pitanje održivost sistema”, dodaju iz te partije.

Obećavaju da će se voditi interesima građana Žabljaka, a ne interesima tajkuna. 

“Sa Demokratama stagnacija Žabljaka mora i može da se zaustavi. Promjena vlasti u Žabljaku više nije pitanje politike, već pitanje opstanka našeg grada”, zaključuje se u saopštenju Demokrata.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.