Podgorica: Uhapšena dva lica, oduzet skank i heroin
ilustracija

Podgorica: Uhapšena dva lica, oduzet skank i heroin

Podgorička policija je juče u dvije odvojene akcije pronašla opojnu drogu, čime je, u sadejstvu sa Odsjekom za borbu protiv droge, prekinut još jedan lanac krijumčarenja i stavljanja u promet opojnih droga. Uhapšena su dva lica a od njih je oduzeto oko 14 kg skanka i oko 15 gr heroina.

Sužbenici Odjeljenja bezbjednosti kriminalističke policije su juče ujutru izvršili pretres kuća i drugih prostorija na četiri lokacije a koje koriste M.K, M.Đ, S.M. i Z.P, svi nastanjeni u Podgorici.

"Pretresom kuće i drugih prostorija jednog od njih, M.Đ. (31), državljanina Republike Albanije nastanjenog u Podgorici, u spavaćoj sobi na tavanu pronađen je jedan džak u kojem se nalazilo 13 pakovanja sa sadržajem biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, mase oko 14 kilograma. Na licu mjesta je izvršen uviđaj. Drogu i lice su preuzeli službenici Odsjeka za borbu protiv droge. M.Đ. je lišen slobode i uz krivičnu prijavu je priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Skank je upućen u Forenzički centar radi vještačenja. Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da se M.Đ. bavio nabavkom i stavljanjem u promet opojne droge marihuane tipa skank koju je nabavljao u većim količinama i držao sakrivenu u svojoj kući, radi daljeg stavljanja u promet na području Podgorice i šire", saopštila je Uprava policije.

Kako se dalje navodi, pretresom stana i prostorija koje koristi M.K,  policija je pronašla i oduzela predmete pogodne za obijanje, odnosno za izvršenje provalnih krađa, a koji su se nalazili u torbi u spavaćoj sobi koju ovo lice koristi.

"Radi se o više pari rukavica, više potkapa tzv. fantomki crne boje, većem šrafcigeru, pajseru, biber spreju, elektro šokeru i baterijskoj lampi. Takođe kod M.K. su pronađena i uz potvrdu oduzeta dva para registarskih oznaka od kojih su jedne plastificirane – lažne, kao i više saobraćanih dozvola za putnička vozila. Za navedene predmete su provjere u toku.", stoji u saopštenju.

 Druga akcija policije je izvedena istog dana u večernjim časovima kada su službenici Odjeljenja bezbjednosti kriminalističke policije u ulici Mitra Bakića izvršili kontrolu M.Š. (30), a kojom prilikom je kod njega pronađeno pvc pakovanje sa oko 15 grama materije za koju se sumnja da je opojna droga heroin.

Kod njega su, kako je saopšteno,  takođe pronađeni i 10 tableta ksalola i novac za koji se sumnja da je stešen prodajom droge.

"U društvu sa M.Š. bio je J.J. (32) koji je takođe kontrolisan. Lica i droga i ostale stvari i predmeti predati su Odsjeku za borbu protiv droge radi daljeg postupanja. M.Š. je lišen slobode i on je uz krivičnu prijavu priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Heroin je upućen u Forenzički centar radi vještačenja. Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da se M.Š. bavio nabavkom opojne droge heroin koju je potom stavljao u tzv. uličnu prodaju", navodi se u saopštenju UP.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.