Ribari uhvatili ajkulu dugu 5 metara, izložili je na pijaci (FOTO)
Foto: Anadolija

Turska

Ribari uhvatili ajkulu dugu 5 metara, izložili je na pijaci (FOTO)

Ribari u turskom gradu Mersinu uhvatili su ajkulu dugu pet metara koju su izložili na tržnici.

Ajkulu od 300 kilograma uhvatila je grupa ribara u vodama Mediterana. U mreži su je prebacili do obale gdje su je izložili na tržnici, javlja Anadolija.

Ovaj nesvakidašnji događaj privukao je veliku pažnju građana koji su se željeli fotografisati pored ajkule. 

2018020922861085430594846Web

Foto: Anadolija

Adnan Polat, pomoćnik predsjednika Udruženja ribara Mersina, izjavio je za AA da su ribari četiri sata pokušavali savladali ajkulu koja se već bila uplela u mrežu. 

2018020922861085430594851Web

Foto: Anadolija

Kako je kazao, meso ove ajkule se pokazalo kao dobro u liječenju raka. Oni će, dodao je Polat, iz tog razloga tokom dana dijeliti ovo meso građanima Mersina. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.