Gojković saopštio spisak za grupnu fazu Evropa kupa
Foto: radiojadran.com

Smatra da je to najbolja moguća ekipa

Gojković saopštio spisak za grupnu fazu Evropa kupa

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković saopštio je spisak od 15 igrača koji će učestvovati na turniru grupne faze Evropa kupa u Palermu. U grupi C pored naše i selekcije domaćina Italije igraće još reprezentacije Rusije i Njemačke.

Spisak: Dejan Lazović, Bojan Banićević, Marko Petković, Stefan Vidović, Đuro Radović, Aleksandar Ivović, Draško Brguljan, Saša Mišić, Filip Klikovac, Uroš Čučković, Dragan Drašković, Miloš Šćepanović, Nikola Murišić, Aleksa Ukropina i Aleksandar Radović.

"U ovom momentu to je najbolji mogući sastav, oko kojeg ćemo graditi priču za cijelu ovu sezonu, 2018. godinu, prije svega za Evropsko prvenstvo. Evropa kup je izazov za nas, iako smo već imali dvije utakmice Svjetske lige. Znamo rivale, zahtjevna grupa, a moramo da budemo među dvije ekipe da bi se plasirali na završni turnir, što nije slučaj u ostalim grupama iz kojih idu po tri selekcije. Vjerujem da imamo kvalitet da budemo među dvije najbolje selekcije. Dakle, ovo je ekipa za koju sam se odlučio ove godine. Što se tiče Darka Brguljana, znamo svi šta se desilo prošle godine, i ne želim više da se vraćam na to. Darko je obavio razgovore sa čelnicima Saveza, napravili smo dogovor da ga ne pozivamo ove sezone, jer ne bi bilo korektno prema drugim igračima. Nakon ljeta on će ponovo imati šansu da se bori za mjesto reprezentativca", kazao je Gojković i dodao.

"Prije turnira radićemo zajedno četiri dana u Kataniji pošto nam dosta igrača dolazi iz inostranstva. To je bila najlogičnija varijanta, nego da su došli u Crnu Goru, pa opet put za Italiju. Pripremićemo se najbolje moguće za taj turnir, odradićemo pet treninga, jer već prvi dan imamo važan meč sa Rusijom", poručio je Gojković.

U prvom meču 16. februara od 18 sati igraćemo sa Rusijom, dan kasnije od 20 sati odmjerićemo snage sa Italijom, dok ćemo se 18. februara od 18h sastati sa Njemačkom. Naša reprezentacije će od 11. do 15. februara odraditi pripreme u Kataniji, odakle će se preseliti u Palermo na takmičenje.

U grupi A igraće Mađarska, Španija, Francuska, Rumunija i Gruzija, a u grupi B selekcije Srbije, Grčke, Hrvatske, Holandije i Turske. Iz A i B grupe na Fajnal-ejt Evropa kupa plasiraće se po tri, a iz C grupe dvije selekcije. Finalni turnir održaće se od od 5. do 8. aprila 2018.

Izvor: wpolo.me

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.