Preminuo Nebojša Glogovac
Nebojša Glogovac

Nakon kraće bolesti

Preminuo Nebojša Glogovac

Televizijski i pozorišni glumac Nebojša Glogovac preminuo je danas u Beogradu u 49. godini, potvrđeno je agenciji Beta u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Glogovac je prije 10 dana hitno primljen u Institut za onkologiju. 

Tada su mediji pisali da je čuveni glumac teško bolestan i da je njegovo zdravstveno stanje ozbiljno. 

Od glumca se jutros na Instagramu oprostila i njegova koleginica Nataša Ninković. 

"Zauvijek u mom srcu. Sa anđelima mili moj...", napisala je glumica.

Glogovac je rođen 30. avgusta, 1969. u Trebinju u SR Bosni i Hercegovini, u porodici sveštenika Milovana i krojačice Milene Glogovac.

Porodica se iz Trebinja preselila u Opovo, a potom Pančevo, gdje je Nebojšin otac postao prota, 1977. godine. Glogovac je imao malu ulogu školskog druga Slobodana Popadića u tada vrlo popularnoj seriji "Bolji život" (1987), podsjeća RTS.

Posle srednje škole je upisao studije psihologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Nakon dvije godine studija se predomislio i 1990. godine je upisao glumu na beogradskom Fakultetu dramskih umjetnosti u klasi profesora Vladimira Jevtovića.

Nebojša Glogovac je tumačio brojne uloge na televiziji i u pozorištu.

Jedna od njegovih poslednjih uloga bila je u TV seriji "Nemanjići – Rađanje kraljevine", koje će uskoro početi da se emituje na RTS-u. Tumačio je ulogu Vukana, najstarijeg sina Stefana Nemanje. 

Igrao je i u seriji "Ravna gora" na RTS-u gdje je tumačio lik generala Dragoljuba Draže Mihailovića. 

Neke od uloga koje će ostati upamćene su u ostvarenjima "Bure baruta", Nebeska udica", "Munje", "Kad porastem biću kengur", "Klopka", "Hadersfild", "Branio sam Mladu Bosnu", "Krugovi", "Do koske", "Enklava", "Ustav Republike Hrvatske"...

Igrao je u serijama "Porodično blago", "Moj rođak sa sela", "Vratiće se rode", "Vojna akademija", "Ubice mog oca"...

Nebojša Glogovac je iza sebe ostavio troje djece.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.