Milivoje Katnić tužio državu i dobio 43.000 eura
Milivoje Katnić

Naknada štete zbog neisplaćene dio zarade u Apelacionom sudu

Milivoje Katnić tužio državu i dobio 43.000 eura

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić prijavio je Agenciji za sprječavanje korupcije ASK da mu je početkom decembra isplaćeno 43.026 eura, a kao osnov sticanja navedena je naknada štete.

Iz Specijalnog tužilaštva Danu je saopšteno da je taj novac ostvario po osnovu pravosnažne presude Višeg suda u Podgorici.

Shodno obavezi da kao javni funkcioner podnese izvještaj u slučaju promjena iz izvještaja koje se odnose na uvećanje imovine za više od 5.000 eura, Katnić je obavijestio ASK da mu je presudom dosuđen iznos od 43.026,07 eura, na ime naknade štete koja se odnosi na neisplaćeni dio zarade u Apelacionom sudu, piše Dan.

Katnić je ranije kao sudija Apelacionog suda tužio državu zbog neisplaćivanja dijela zarade koja mu je po zakonu pripadala. Tužbu je podnijelo više sudija Apelacionog suda, jer im godinama nije isplaćivan specijalni dodatak na zaradu koji im je pripadao na osnovu Zakona o sudovima.

U ranijem izvještaju o imovini Katnić je prijavio da njegova porodica posjeduje tri stana od 66, 56 i 39 metara kvadratnih. On ima i kuću u izgradnji od 120 metara kvadratnih, kao i 33 odsto imanja od 145.000 kvadrata. Njegova supruga je vlasnica građevinskog zemljišta od 1.500 i pašnjaka od 1.861 kvadrat, a mjesečno zarađuje 620 eura.

Specijalni tužilac vozi automobil škoda, a njegova supruga reno. Kreditno je zadužen oko 18.000 eura, navodi list.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.