Bijelo Polje: 15 geronto domaćica vodi računa o 150 domaćinstava iz gradskih i prigradskih naselja
Admir Mustajbašić

Uspješan nastavak projekta

Bijelo Polje: 15 geronto domaćica vodi računa o 150 domaćinstava iz gradskih i prigradskih naselja

Centar za socijalni rad je za opštine Bijelo Polje, Mojkovac i Kolašin krajem 2015., početkom 2016. godine počeo da sprovodi projekat geronto domaćica u ove 3 opštine.

Kasnije, reorganizacijom i odvajanjem centara Mojkovca i Kolašina, svaka opština je nastavila sa sprovođenjem istog samostalno.

Ovo je treća godina kako Centar za socijalni rad BP, kao matični centar, realizuje ovaj projekat u kojem je angažovano 15 domaćica servisiraju minimum 150 domaćinstava iz gradskih i prigradskih naselja.

"To su porodice gdje postoje samohrani članovi koji imaju preko 67 godina koji su korisnici nekog materijalnog primanja", kazao je Admir Mustajbašić, direktor Centra za socijalni rad u Bijelom Polju u izjavi televiziji Sun.

Mustajbašić je podsjetio da je početkom 2016.godine sprovedena obuka za sve zainteresovane geronto domaćice, koje su dobile sertifikate da se mogu baviti ovim poslom.

"Zarade i ostale troškove koje imaju geronto domaćice snose Ministarstvo rada i socijalnog staranja zajedno sa UNDP-om, potpisnikom ovog projekta, obezbijeđeni su iz sredstava EU, " kazao je Mustajbašić.

Ove godine su, kako je kazao, domaćicama nabavili pametne telefone koje će koristiti u svojim servisima koji će doprinijeti boljoj i uspješnijoj saradnji i odnosu korisnika i geronto domaćica.

"Imaće čipove kojima će čekirati završene obaveze u domaćinstvu. Tako ćemo pratiti rad domaćica i stanje korisnika kojima pružamo usluge", kazao je on.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.