Udovica crnogorskog psihijatra želi da donira 200.000 dolara KCCG
KCCG

Udovica crnogorskog psihijatra želi da donira 200.000 dolara KCCG

Udovica psihijatra Dušana Kosovića, Rukako Fujihira Kosovich, namjerava da Kliničkom centru donira 200.000 dolara za opremanje nove Klinike za psihijatriju.

Posredstvom advokatske kancelarije Vujisić & Vukotić, JZU Klinički centar Crne Gore se obratila g-đa Rukako Fujihira Kosovich, udovica dr Dušana Kosovića, psihijatra, sa namjerom da donira sredstva u visini od 200.000,00 USD za opremanje nove Klinike za psihijatriju u okviru Kliničkog centra Crne Gore.

Namjera g-đe Rukako Fujihira Kosovich je da se predmetna sredstva iskoriste za opremanje odjeljenja u pomenutoj klinici, kao i za osavremenjavanje biblioteke koja će biti sastavni dio ove klinike, navodi se u Prijedlogu ugovora o donaciji za opremanje Klinike za psihijatriju Kliničkog centra Crne Gore, objavljenog na sajtu Vlade.

Akademik Dušan Kosović umro je 28. juna 2015. u Herceg Novom u 89. godini.

Rođen je 1926. godine u Gornjim Trepčima kod Nikšića. Osnovnu školu završio je u rodnom mjestu, a gimnaziju u Nikšiću.

Medicinski fakultet završio je u Beogradu, gdje je i specijalizirao neuropsihijatriju. Tri godine kasnije odazvao se pozivu Medicinskog centra pri Njujorškom univerzitetu, gdje je proveo dvije godine na specijalizaciji.

Po povratku u domovinu, osnovao je psihijatrijsko-neurološku službu u Crnoj Gori koja do tada nije postojala. Nakon toga, ubrzo opet odlazi u SAD, gdje i provodi veći dio života, radeću kao neuropsihijatar u Njujorku.

Prije nekoliko godine, vratio se u Crnu Goru, tačnije u Herceg Novi.

Portal Analitika

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.