Na Cetinju pronađeno oružje i marihuana
Ilustracija

Na Cetinju pronađeno oružje i marihuana

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su pretresom kuće jednog lica pronašli oružje, dok su kontrolom dva bezbjednosno interesantna lica pronašli marihuanu.

"Službenici OB Cetinje su, postupajući shodno operativnim saznanjima, a na osnovu pribavljene naredbe sudije za istragu Osnovnog suda u Cetinju, izvršili pretres porodične kuće i drugih prostorija u naselju Humci koje koristi V.N. (45) iz Cetinja, i tom prilikom je pronađen i oduzet pištolj marke „Klot Magnum 357” M 8394 u ilegalnom posjedu, vazdušna puška „CZ“ oštećenog fabričkog broja i vojnički bajonet sa futrolom. Osim oružja pretresom je pronađeno i oruđe – kosijer. Oduzeti predmeti biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja. O svemu je upoznat državni tužilac u ODT u Cetinju koji će se nakon vještačenja izjasniti o kvalifikaciji djela", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Službenici OB Cetinje su uz podršku službenika Posebne jedinice policije u ulici Baja Pivljanina u Cetinju izvršili pregled K.P (22) i M.M. (22) iz Cetinja, i tom prilikom su kod K.P. pronašli i oduzeli tzv. drobilicu za narkotike i pakovanje rizli, a kod M.M. su pronašli i oduzetli pvc zamotuljak sa materijom za koju se sumnja da je opojna droga marihuana kao i pakovanje rizli.

"O navedenom je upoznat državni tužilac u VDT u Podgorici koji se izjasnio da u radnjama K.P. i M.M. nema elemenata bića krivičnog djela čije se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, te će stoga protiv ova dva lica nadležnom Sudu za prekršaje biti podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga", saopšteno je iz policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.