Mali admiral Bokeljske mornarice Novljanin Luka Kovačević na prijemu kod Katića
Katić i mali admiral

Mali admiral Bokeljske mornarice Novljanin Luka Kovačević na prijemu kod Katića

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić ugostio je danas Malog admirala Bokeljske mornarice Luku Kovačevića. Uz čestitiku na izboru i prigodan poklon, Katić je izrazio zadovoljstvo što je baš iz našeg grada ovogodišnji Mali admiral najstarijeg udruženja pomoraca, čija tradicija datira čak od IX vijeka, saopšteno je iz Opštine Herceg Novi.

Katić je Kovačeviću poželio da tokom jednogodišnjeg mandata dostojno predstavlja Herceg Novi i Bokeljsku mornaricu, ali i uživa u počasti koju je dobio.

Mali admiral se zahvalio na prijemu i izrecitovao dio loda – pohvala Svetom Tripunu koje je 27. januara govorio sa lođe kotorske katedrale posvećene ovom svecu, i to onaj dio koji šalje poruku sloge, sreće i ljubavi. Kako je rekao, srećan je zbog nove dužnosti, koju je rado i spremno prihvatio.

Predsjednik Podružnice Bokeljske mornarice Herceg Novi, Miro Marić objasnio je da je osmogodišnji Luka izabran za Malog admirala na sjednici Admiralata i Upravnog odbora Bokeljske mornarice. Istakao je da je Luku za izbor preporučio odličan uspjeh u školi, bavljenje sportom, kao i tradicija pomorstva u porodici.

Dodavši da je Lukin predak bio učesnik Pobune mornara u Boki Kotorskoj, Marić se zahvalio lokalnoj upravi na sjajno organizovanom obilježavanju stogodišnjice od ovog događaja, kao i na podršci u radu hercegnovske Podružnice Bokeljske mornarice.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.