Turska: Zaplijenjeno više od tri tone hašiša
ilustracija

Turska: Zaplijenjeno više od tri tone hašiša

Turske sigurnosne snage zaplijenile su više od tri tone hašiša u operacijama koje su bile usmjerene protiv terorističke organizacije PKK u turskoj provinciji Dijarbakir.

U saopštenju iz kancelarije guvernera Dijarbakira navodi se da je operacija, koja je počela 4. februara, bila usmjerena na skloništa terorističke organizacije u okruzima Hazro i Lice, javlja turska agencija Anadolija.

 Osim hašiša zaplijenjeni su oružje, sprejevi za čišćenje pištolja, brojni dokumenti i razna oprema.  

PKK, koja se smatra terorističkom organizacijom u Turskoj, Evropskoj uniji i Sjedinjenim Američkim Državama, nastavila je oružanu kampanju protiv turske države u julu 2015. godine.

Od tada PKK je odgovorna za smrt više od 1.200 turskih sigurnosnih službenika i civila, među kojima je bilo žena i djece.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.