HN: 30 kazni zbog vožnje i parkiranja na Šetalištu

HN: 30 kazni zbog vožnje i parkiranja na Šetalištu

Služba komunalne policije i inspekcijskog nadzora Herceg Novom je tokom januara vršila pojačanu kontrolu nepropisno parkiranih vozila na Šetalištu Pet Danica i Obali Nikole Kovačevića.

Za mjesec dana, shodno Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima i Odluci o regulisanju drumskog saobraćaja, prekršajno je kažnjeno preko 30 korisnika vozila koji su parkirali odnosno vozili na lokacijama gdje to nije dozvoljeno. Novčana kazna za ovaj prekršaj iznosi 50 eura, navodi se u sapštenju.

Načelnica Službe komunalne policije i inspekcijskog nadzora Marija Andrić je kazala da je situacija sa korištenjem vozila na Šetalištu znatno bolja, ali da posla po ovom pitanju ima gotovo svakog dana.

Pojedini građani negoduju, ali je gradsko rukovodstvo odlučno u namjeri da se napokon zavede red na Šetalištu. Privilegovanih nema, a poziv građanima da se uzdrže od korištenja vozila na šetalištu i da se drže važećih propisa i dalje stoji - poručuju.

Iz Službe komunalne policije i inspekcijskog nadzora napominju da se, u skladu sa  Odlukom o regulisanju drumskog saobraćaja, odobrenje za ulazak vozila vlasnika ili snabdjevača trgovina, ugostiteljskih objekata i drugih pravnih i fizičkih lica, koji imaju sjedište, odnosno obavljaju djelatnost unutar zone sa posebnim režimom saobraćaja može pribaviti kod nadležnog Sekretarijata za komunalne djelatnosti, ekologiju i energetsku efikasnost

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.