DPS Berane: Podnijeti prigovori OIK-u

DPS Berane: Podnijeti prigovori OIK-u

Koalicija „Berane pobjeđuje – Milo Đukanović – DPS, SD, BS“ podnijela je Opštinskoj izbornoj komisiji prigovore na preliminarne rezultate lokalnih izbora, održanih 4. februara 2018. godine.​

"Prigovori se, pored ostalog, odnose na biračko mjesto 21 (Zagorje), gdje je naša komisija utvrdila da u biračkom materijalu nema koverte sa glasačkim listićima Demokrata; na biračkom mjestu 13 (Mašte) jedan glasač je glasao na osnovu potvrde MUP-a iako nije bio upisan u birački spisak; na biračkom mjestu 51 (Pešca I) u biračkom spisku (knjizi) za glasanje putem pisma za više osoba koje su glasale potpisana su druga lica; na biračkom mjestu 27 (Mezgale) komisija biračkog odbora prilikom glasanja putem pisma nije isto evidentirala u knjizi, a ni konstatovala u zapisniku iako je bilo takvih birača; na biračkom mjestu 48  ( Novo naselje I) u knjizi birača koji su glasali putem pisma utvrđeno je 13 potpisa birača, a u zapisniku je birački odbor konstatovao da je bilo 14 birača koji su glasali izvan biračkog mjesta. Na desetak biračkih mjesta utvrdili smo da među nevažećim listićima postoje oni koji moraju biti važeći, i svi pripadaju našoj koaliciji", saopšteno je iz beranskog DPSa.

Koalicija „Berane pobjeđuje – Milo Đukanović – DPS, SD, BS“ očekuje da će OIK uvažiti njihove, tvrde, opravdane prigovore, ponoviti glasanje na ovim biračkim mjestima i na zakonit način ovaj izborni process dovesti do kraja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.