Tajvan: U zemljotresu stradalo 9 osoba,  60 nestalih
Foto:AP

Novi bilans

Tajvan: U zemljotresu stradalo 9 osoba, 60 nestalih

Spasilačke ekipe nastavile su danas potragu za preživjelima u zemljotresu koji je prije dva dana pogodio Tajvan gdje je stradalo devet osoba, saopštile su danas lokalne vlasti.

U potresu magnitude 6,4 koji je u utorak uveče pogodio tajvanski okrug Hualien, gdje su se urušili niži spratovi više zgrada uključujući i dva hotela, povrijeđeno je više od 250 osoba, dok se oko 60 vode kao nestale, prenosi Beta.

08taiwan2subsuperJumbo
Foto:AP

Epicentar zemljotresa je bio 21 kilometar sjeveroistočno od luke Hualien, na istočnoj obali Tajvana na dubini od 9,4 kilometara. 

Tajvan se nalazi u takozvanom vatrenom pojasu Tihog okeana, gde su česti zemljotresi i erupcije vulkana.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.