URA Rožaje: Građani Balotića i Bukovice prevareni, na lokalnom emiteru medijski mrak
Foto: URA

URA Rožaje: Građani Balotića i Bukovice prevareni, na lokalnom emiteru medijski mrak

Opštinski odbor URA Rožaje će u skladu sa svojim mogućnostima pokušati da utiče na javnost i na određene subjekte da daju doprinos da se mještanima mjesne zajednice Balotiće, u skladu sa zakonski definisanim pravilnicima, a u dijelu puta zvanog Crešnje na kojem je krajnje rizična prohodnost žitelja ovog mjesta, obezbijedi bezbjedan i nesmetan saobraćaj, istakli su iz rožajskog odbora pokreta URA nakon posjete ovoj mjesnoj zajednici.

Problem ovih mještana je strmi makadamski put dužine 1,5 km koji je toliko uzak da bi jedna minimalna greška vozača mogla biti fatalna, precizirali su u rožajskom pokretu URA.

 Kako su istakli na poziv mještana mjesne zajednice Balotiće predsjednik odbora Husein Ljaić  sa članovima odbora posjetio je mještane ove mjesne zajednice.

“Mještani su na sastanku  naglasili da prethodna vlast DPS-a nije nikada ni pokušala da riješi problem seoske infrastrukture. Već kako i dolikuje ovoj stranci, obično bi pred izbore obećavali da će problem riješiti a sa određenim prehrambenim artiklima uticali da se briačko tijelo prikloni njima. Bošnjačka stranka kao nova vlast u Rožajama je obećala da će problem uskog i krajnje rizičnog puta za svakodnevni  saobraćaj  za oko 20 domaćinstava u ovom selu konačno i riješiti , no do danas taj problem nije riješen”, objašnjavaju u rožajskom odboru pokretu URA.

Mještani su, kako iz pokreta URA kažu, istakli da iz te mjesne zajednice ima više odbornika u lokalnom parlamentu koji se prosto ne osvrću na taj problem.

“Prema njihovim riječima svaki pokušaj rješavanja ovog problema za odbornike odnosno predstavnike ovog mjesta je otežavajuća okolnost jer se ne žele zamijerati lokalnim vlastim što jasno opisuje sliku i način vladanja u Rožajama. Poznato je da do sada niko od vladajućih struktura  nije pokušao da im pomogne, da ih obiđe ili u nekom krajnjem slučaju da im olakša, pa makar to bilo nasipom određenog dijela puta koji je u osnovi čitav u kanalima”, naglašavaju iz rožajskog pokreta URA.

Iz odbora URA Rožaje kažu i da su mještani u zimskom periodu prinuđeni ručno čistiti ovaj dio puta i ako su u predizborrnoj trci imali čvrsta obećanja da neće nastaviti sa tradicijom DPS-a.

“Jedina poznata postizborna aktivnost lokalne vlasti mještanima je tzv. marketinška  podjela plastenika koji su otišli u ruke određenih službenika a daleko od podsticaja poljoprivrede na selu, što joj je bio primarni cilj. Zapostavljanje građana Rožaja je postao uobičajni trend koji je naslijedilila zelena ispostava DPS-a od svojih prethodnika”, istiću iz odbora URA Rožaje.

Oni javnosti skreću pažnju i na kako kažu “neodgovornost zelenog DPS-a u primjeru iz MZ Bukovica gdje su žitelji tog mjesta takođe zapostavljeni od lokalne uprave.

Iz pokret URA tvrde i da je lokalni javni emiter – Radio Rožaje u rukama BS-a i da ovi problemi građana ne dobijaju mjesto u njihovom program, kao ni saopštenja opozicionih stranaka pa samim tim ni Građanskog pokreta URA.

“Najbolji primjer  medijskog mraka jeste sprječavanja dostavljanja jasnih činjenica javnosti na uvid preko javnog emitera – Radio Rožaje. Iako je rožajska URA zvanično uputila dopis na adresu Radio Rožaja u kojem se traži odogovr zašto se uskraćuje pravo jednom odboru da se njegova saopštenja prenose preko talasa Radio Rožaja, odgovor nikad nije dobijen” tvrde u rožajskom pokretu URA.

Apeluju na sve građane  Rožaja da prvom prilikom odlučno stanu u odbrani svojih interesa i da na demokratski način kazne sve ucjenjivače iz vlasti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.