DPS Kotor: Nepotizam i neznanje u propast tjeraju Luku Kotor

DPS Kotor: Nepotizam i neznanje u propast tjeraju Luku Kotor

Aktuelna dešavanja u A.D. Luka Kotor upozorenje su da flomaster koalicija u Kotoru nije sposobna da rukovodi lokalnim javnim preduzećima niti Opštinom u korist građana, i da je spremna na sve da bi uhljebila partijske kadrove svojih koalicionih drugova, ocijenili su iz kotorskog DPSa.

"Nakon niza nepotističkih poteza Stranke decenijskih parazita (SDP) personifikovanih u zapošljavanju bliske prijateljice predsjednika SDP-a i odbornice iste “partije”, na scenu stupa Stranka nezasitih penzionera (SNP), koja dovodi ni manje ni više, opet na izmišljeno radno mjesto, iz grada pod Rumijom, dotadašnju poslanicu SNP-a i aktuelnu odbornicu u SO Bar, Snežanu Jonicu.

Fingirana izmjena sistematizacije i njeno prilagođavanje mjeri planiranih kadrova, na mjesto izvršnog direktora AD Luka Kotor dovodi dugogodišnjeg odbornika Demokratskog fronta, Branka Kovačevića, kome su nedostatak fakulteta „oprostile” kolege penzioneri iz SNP-a, izmjenivši odredbe Statuta AD Luka Kotor, na štetu ovog preduzeća", saopšteno je iz DPSa.

Ističu da tu nije kraj njihovim malverzacijama u Luci Kotor dodajući da se odnedavno na mjestu predsjednika Odbora direktora Luke Kotor više ne nalazi profesor Branislav Dragović, i to zbog unutar partijskog sukoba u lokalnom SNP-u.

"Da je ova ostavka jedva dočekana i da je rezultat sukoba unutar flomaster koalicije, dokazuje i hitna sjednica Odbora direktora, koja je zakazana u roku od 24 sata, ne bi li se na to mjesto postavio kapo od penzionera. Profesor Dragović je u petak (26.01.2018.) podnio ostavku, a na njegovo mjesto ekspresno je postavljen predsjednik Opštinskog odbora SNP-a, Branko Baćo Ivanović.

Rasulo je nastavljeno na toj, hitno zakazanoj i u nedelju, (01.02.2018.) održanoj sjednici Odbora direktora, kada nije usvojen plan i program rada, kao ni finansijski plan za 2018. godinu, jer su predložena akta bila sramotno površna, amaterska i nestručna. Takva je sudbina predloga kad ih sastavljaju izvršni direktor bez diplome i njegova pomoćnica, čije je iskustvo u dosadašnjem rukovođenju u bilo kom sektoru ravno njihovoj pokazanoj nesposobnosti", ocjenjuju iz DPSa Kotor.

Građani Kotora će se, smatraju u toj partiji,  veoma brzo uvjeriti da su obećanja flomaster koalicije da će povećati prihode u luci i smanjiti rashode istina koliko i to da neće biti partijskog i rodbinskog zapošljavanja i revanšizma.

"Umjesto da su sposobne kadrove koje su zatekli na rukovodećim pozicijama, iskoristili za učenje i uhodavanje svojih, oni su po sistemu Demagoga, protivpravno smijenili ljude i izmjenom sistematizacije i Statuta doveli ljude bez škole, znanja i iskustva, na izmišljene funkcije, uslovljene podrškom u lokalnom parlamentu.Ovakvo neodrživo stanje koje se preliva iz Opštine Kotor na opštinska preduzeća i AD Luka Kotor, iz dana u dan šteti gradu, a svu štetu će platiti građani kroz poreze i namete i smanjene prihode ovog preduzeća", zaključili su u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.