Hazbija Kalač objavio kandidaturu za predsjednika: Očekujemo podršku svih naroda
Hazbija Kalač, foto:Pr Centar

Lider SPPa zvanično ćetvrti kandidat

Hazbija Kalač objavio kandidaturu za predsjednika: Očekujemo podršku svih naroda

Lider Stranke pravde i pomirenja u Crnoj Gori Hazbija Kalač, objavio je danas kandidaturu za predsjednika države, na izborima koji će se održati 15. aprila.

Iz ove partije poručeno je da su uvjereni da će prikupiti potpise dovoljne za kandidaturu, a podršku očekuju od svih građana Crne Gore. 

Hazbija Kalač, lider SPP-a, poručio je da „vjeruje u tezu multietičnosti Crne Gore“.

„Naše uvjerenje jeste da će Crna Gora podržati ovaj naš politički iskorak i da će u praktičnom smislu pokazati da je država svih naroda, multietnička država“, poručio je Kalač, prenosi Anadolija.

Potpredsjednik SPP-a Seit Hadžić optimista je da će prikupiti potpise za kandidaturu Kalača.

„Mi smo reorganizacijom stranke krenuli u formiranje odbora po Crnoj Gori i već od sjutra ćemo krenuti u prikupljanje potpisa. Očekujemo podršku od svih naroda i ovo će biti test cijelog društva“, istakao je Hadžić. 

Na konferenciji za medije danas održanoj u Podgorici, saopšteno je da je Stranke pravde i pomirenja nedavno promijenila ime, jer je riječ o nekadašnjoj Bošnjačkoj demokratskoj zajednici (BDZ). 

Kalač je četvrti kandidat koji je do sada javno obznanio svoju kandidaturu.

Prije njega to su učinili nezavisni kandidati, profesor Đorđe Blažić, privrednik Vasilije Miličković i naučnik Dragan Hajduković, podsjeća AA. 

Da bi i formalno bio kandidat za predsjednika Crne Gore, svaki kandidat će najprije morati da prikupi 7.993 potpisa građana, što je oko 1,5 odsto upisanih birača. 

Mandat aktuelnom predsjedniku Filipu Vujanoviću ističe 20. maja. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.