KCCG na raspolaganju: Tužilaštvo da ispita da li je beba pregledana u januaru

Brutalno ubistvo bebe

KCCG na raspolaganju: Tužilaštvo da ispita da li je beba pregledana u januaru

Povodom informacija da je, sada pokojni dječak J.P. početkom januara bio na pregledu u Kliničkom centru Crne Gore te da su i tada, navodno na njegovom tijelu bile vidljive povrede, ali da slučaj nije prijavljen policiji, danas je direktorka te ustanove Zorica Kovačević uputila dopis Višem državnom tužilaštvu sa molbom da utvrdi osnovanost pomenutih navoda, saopšteno je.

"KCCG stoji na raspolaganju nadležnim državnim  institucijama za utvrđivanje svih relevantnih činjenica ovim povodom. Ukoliko se utvrdi propust u radu zaposlenih KCCG, biće sankcionisani u skladu sa zakonom", saopšteno je iz KCCGa

Nešto ranije, Ministarstvo zdravlja je pozvalo Klinički centar Crne Gore da se hitno izjasni o medijskim navodima da je petnaestomjesečni dječak, koji je preminuo od posljedica batina, pregledan u januaru u toj ustanovi.

Ministarstvo zdravlja nije dobilo nikakvu prijavu koja je u vezi sa mogućim povređivanjem djeteta u januaru mjesecu, a za koje je tražena ljekarska pomoć - saopšteno je iz tog resora.

Zbog tragičnih okolnosti pod kojima je dijete stradalo, Ministarstvo zdravlja očekuje od KCCG hitnu informaciju o svim detaljima vezanim za ovaj slučaj.

Podsjetimo, izvršna direktorica Centra za ženska prava Maja Raičević sinoć je, nakon protestne šetnje povodom brutalnog ubistva petnaestomjesečnog djeteta, kazala novinarima da je ova NVO juče popodne dobila anonimnu informaciju da je dječak početkom januara bio zbrinut u Kliničkom centru, te da su i tada, navodno, na njegovom tijelu bile vidljive povrede, ali da to policiji nije prijavljeno.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.