OIK Berane objavila izvještaj o rezultatima glasanja; Šćekić: Najbitnije da je opozicija sačuvala vlast
ilustracija

OIK Berane objavila izvještaj o rezultatima glasanja; Šćekić: Najbitnije da je opozicija sačuvala vlast

Opštinska izborna komisija Berana je podnijela izvještaj o rezultatima glasanja za odbornike na području Opštine Berane.

Na osnovu izbornog materijala sa svih biračkih mjesta  je utvrđen sledeći broj glasova po izbornim listama:

Stranka pravde i pomirenja dobila je 55 glasa, Lista Berane pobjeđuje – Milo Đukanović – DPS- SD – BS 7871, Lista Aleksa Bečić – Demokrate – Pobjede, a ne podjele 1822, NLG „Riječ“ – Velimir Baro Đurišić 270, Zorka Brakočević – Napredno Berane 25, Glas naroda za Berane 153,
Koalicija SDP-DEMOS- dr Radovan Asanović 291 „Prava je URA * dr Dragan Labudović – Berane za sve!“ 251 i   Zdravo Berane 6473 navodi se u zbirnom izvještaju iz svih biračkih mjesta.

Šćekić: Najbitnije da je opozicija sačuvala vlast u Beranama 

U Socijalističkoj narodnoj partiji smo sigurni da ćemo sa našim prijateljima iz opozicije naći zajednički jezik oko raspodjele vlasti, a samim tim i funkcija unutar lokalne uprave. Svakako da će nam prioritet biti stručni kadrovi na odgovornim funkcijama, kazao je za Pobjedu Dragoslav Šćekić, nosilac liste „Zdravo Berane“ i dosadašnji predsjednik beranske opštine.

On, na pitanje Pobjede hoće li biti ponovo kandidat za prvog čovjeka Berana, nije konkretno odgovorio, ali je poručio da očekuje da će se dogovor o funkcijama i formiranju vlasti lako postići.

- Najbitnije u ovom trenutku je da je opozicija sačuvala vlast u Beranama i da je DPS ostvarila značajan pad. O detaljima naše koalicione saradnje razgovaraćemo vrlo brzo, na našim zajedničkim sastancima. Očekujem da ćemo bez problema postići dogovor o formiranju vlasti – kazao je Šćekić.

Prema njegovim riječima, nova vlast nastaviće da radi, kako je kazao, u interesu svih Beranaca. Šćekić je, na pitanje da prokomentariše izjavu lidera Demokrata Alekse Bečića da su Beranama potrebne promjene, rekao da „sve lokalne uprave mogu više i bolje“.

- Mislim i na moje Berane. Isključivo u tom kontekstu posmatram i posljednju izjavu gospodina Bečića, vjerujući u njenu dobronamjernost – dodao je Šćekić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.