Sestra sjevernokorejskog lidera dolazi na Olimpijadu u Južnoj Koreji
Foto:Reuters

Sestra sjevernokorejskog lidera dolazi na Olimpijadu u Južnoj Koreji

Iz Ministarstva za ujedinjene Južne Koreje objavili su da će sestra sjevernokorejskog lidera Kim Džong Una biti u visokoj delegaciji koja će prisustvovati Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

Iz južnokorejskog ministarstva za ujedinjenje rekli su da ih je Sjeverna Koreja u srijedu obavijestila da će Kim Yo Jong biti u delegaciji koju će predvoditi nominalni šef države Kim Yong Nam.

Zvanični Seul je ranije najavio da će sjevernokorejska delegacija doći u petak, prenosi AA.

Kim Yo Jong je brat prošle godine postavio na novu funkciju u vladajućoj sjevernokorejskoj partiji. Za njene aktivnosti analitičari tvrde da su mnogo važnije nego što se ranije mislilo.

Sjevernu Koreju će na Olimpijadi predstavljati 22 sportista, a uz njih stigli su umjetnici i navijačka ekipa.

Zimske olimpijske igre u Pjongčangu održaće se od 9. do 25. februara ove godine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.