OEBS će pružiti svu neophodnu podršku u pravcu daljeg unapređenja slobode medija i zaštite novinara

Marković primio Arlema Dezira

OEBS će pružiti svu neophodnu podršku u pravcu daljeg unapređenja slobode medija i zaštite novinara

Predsjednik Vlade Duško Marković susreo se juče sa predstavnikom Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS) za slobodu medija Arlemom Dezirom.

 Marković je pozdravio prvu posjetu predstavnika OEBS-a za slobodu medija Crnoj Gori i istakao značaj podrške OEBS i Kancelarije Predstavnika unapređenju medijske scene u Crnoj Gori i promociji međunarodnih standarda na ovom polju. U tom smislu, Predsjednik je informisao sagovornika o planovima Vlade na unapređenju medijskog zakonodavnog okvira u narednom periodu i istakao važnost saradnje na tom planu sa OEBS-om i korišćenja njegove ekspertize i savjeta, saopšteno je nakon sastanka.

Predstavnik OEBS za slobodu medija je istakao dobru saradnju sa Vladom Crne Gore i pozdravio ostvarene rezultate.

Ponovio je spremnost OEBS da nastavi da pruža svu neophodnu podršku u pravcu daljeg unapređenja slobode medija, zaštite novinara, promocije medjijskog pluralizma i jačanja poštovanja profesionalnih standarda i samoregulacionog okvira.

Konstatovano je da su navedene oblasti ključne karakteristike demokratskog društva na kome treba da rade svi društveni akteri.

Sastanku je prisustvovala i šefica Misije OEBS-a u Crnoj Gori ambasadorka Mariz Davije.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.