Protest u Podgorici

Stop nasilju: Minut ćutanja za preminulog dječaka

Više stotina građana Podgorice okupilo se večeras na Trgu nezavisnosti u centru grada, povodom smrti djeteta koje je brutalno pretučeno u Podgorici i zbog čega je preminulo. Sa skupa je poručeno da se nasilje ne smije tolerisati i da se na njega ne smije ćutati.

Dječak P. J. starosti 15 mjeseci, preminuo juče od posljedica batina.

Policija je, zbog sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo, uhapsila Nermina Šišića (27) iz Tuzle, nastanjenog u Podgorici, kao i dječakovu majku Jelenu Jovović (33), zbog sumnje da je počinila krivično djelo kršenje porodičnih obaveza.

Ovaj događaj uznemirio je crnogorsku javnost, pa se večeras veliki broj građana i djece okupio na Trgu, kako bi odali počast ubijenom dječaku, ali i poručili da ne treba ćutati na nasilje. 

Okupljeni su nosili transparente sa natpisima "Institucije, odlučnije reagujte. Zaštitite djecu!“, “Sačuvajmo život – reagujmo”‘, “Strožije kazne za zločine nad djecom!“. 

Mnogi su palili svijeće za stradalog dječaka, nakon čega su prošetali do zgrade tužilaštva. 

Žarko Stanišić, ispred Udruženja Roditelji, pozvao je na reakciju nadležnih. 

“Zaštitimo život, reagujmo na nasilje. Vrijeme je da kažemo dosta. Nasilje nije samo privatni problem, nasilje stvara nasilje. Ne žmurimo nad njim. Podržimo i zaštitimo žrtve i procesuirajmo i strožije nego sada kaznimo počinioce. Svaki policajac i svaki tužilac i sudija treba da reaguju. Tražimo sistem koji će zaštititi žrtve nasilja, strožije kazne za odgovornost, za sve one koji žmure. Na nasilje odgovorimo primjenom zakona, ne nasiljem. Sačuvajmo život, reagujmo", kazao je Stanišić, prenosi AA.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.