Učenice hercegnovske srednje škole srebrne na regionalnom takmičenju Sajma turizma u Ljubljani
Prijem za učenice srebrne u Ljubljani

Prijem kod Katića

Učenice hercegnovske srednje škole srebrne na regionalnom takmičenju Sajma turizma u Ljubljani

Rukovodstvo Opštine Herceg Novi priredilo je danas prijem za učenice Srednje mješovite škole „Ivan Goran Kovačić“, koje su protekle nedelje osvojile srebrnu medalju na regionalnom takmičenju u okviru 15. Sajma turizma u Ljubljani.

"Katarina Seferović, Andrea Pešić, Anđela Šiljegović, Valentina Bojanić i Tatjana Nakićenović, učenice trećeg razreda turističke škole, istakle su se u Ljubljani među 44 srednje škole regiona i zavrijedile nagradu. One su bile jedine predstavnice Crne Gore na ovom takmičenju.

Za njihov uspjeh zaslužna je i mentorka, profesorica Ksenija Odalović kao i direktor škole koji ih je podržao, Momir Dragićević. Oni su danas takođe bili na prijemu u Kabinetu predsjednika", saopšteno je iz Opštine Herceg Novi.

Predsjednik Katić čestitao je timu, zahvalio im se što su na sjajan način predstavili Herceg Novi i uručio prigodne poklone.

"Biti drugi u konkurenciji škola iz turističkih centara poput Opatije ili italijanskih gradova, rezultat je za poštovanje", saopštio je Katić.

Kako je istakao, veoma je važna podrška mladim ljudima koji pokazuju kvalitet, želju i volju da rade i napreduju, a naročito u oblasti turizma koji je najvažnija privredna grana našeg grada. Vjeruje da je povezanost škole i lokalne zajednice veoma važna, te da je srednja škola dobar primjer ovakve prakse.

Iz ovih razloga, lokalna uprava će nastaviti da bude podrška radu novske srednje škole. Najsvježiji primjer za to je pomoć u sanaciji dijela ravnog krova na zgradi, za koju je Opština opredijelila oko 10.000 eura.

Osim toga, otvaranjem hotela „Adria sport“ koji će od ove sezone poslovati u okviru Sportskog centra Igalo postojaće mogućnost za saradnju u smislu obavljanja praktičnog usavršavanja učenika, a što će naknadno biti dogovoreno.

Direktor Dragićević zahvalio se lokalnoj upravi na podršci i prijemu, kao i Turističkoj organizaciji Herceg Novi koja je pomogla odlazak u Ljubljanu. Istakao je da učesnici srednje škole na najbolji način – uspjesima, pravdaju povjerenje koje im je dato. Podsjetio je na brojna priznanja i obavijestio o takmičenjima koja im predstoje.

Škola ove godine slavi 65 godina postojanja i 160 godina srednjeg obrazovanja u Herceg Novom, u čemu će podrška biti i Sekretarijat za kulturu i obrazovanje, potvrđeno je na sastanku.

Profesorka Odalović i članice tima istakle su da je regionalno takmičenje u Ljubljani bilo divno i važno iskustvo za njih. Izložbeni prostor, video i usmena prezentacija o istoriji našeg grada na engleskom jeziku dobili su odlične ocjene, a najvećim uspjehom smatraju pažnju koju su izazvale i izuzetno veliki broj posjetilaca koji su prišli štandu da čuju i vide više o Herceg Novom.

Sajam turizma u Ljubljani održan je ove godine 29. put, a takmičenje srednjih škola iz regiona 15. put. Tema takmičenja bila je „Više znanja, više turizma“, u skladu sa motom Sajma turizma „Kultura i turizam“ i prograšenjem 2018. godinom kulturnog nasleđa Evrope. Ovo je drugo učešće hercegnovske srednje škole, nakon što su prošle godine osvojili srebro za učešće.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.