Begović: Advokat mora braniti osumnjičene za ubistvo dječaka, makar to bio ja
Zdravko Begović

Begović: Advokat mora braniti osumnjičene za ubistvo dječaka, makar to bio ja

Nakon što je juče Nerminu Šišiću i Jeleni Jovović određen trodnevni pritvor zbog ubistva petnaestomjesečnog sina Jovovićeve, ne zna se ko će osumnjičenima biti advokat po službenoj dužnosti.

Prema medijskim navodima, jučerašnje saslušanje je kasnilo jer su advokati odbijali da preuzmu taj slučaj.  

''Ja sam danas, makar nezvanično dobio informaciju, da je u ovom slučaju veliki broj advokata odbio da brani osumnjičena lica, sa obrazloženjem da je krivično djelo koje im je stavljeno na teret gnusno i nečuveno, i da iz tih razloga nijesu spremni da pruže odbranu'', rekao je Anteni M predsjednik Advokatske komore Zdravko Begović.

Napominje međutim da je obaveza svakog advokata da poštuje kodeks profesionalne etike i pruži pravnu pomoć svakom onom kome je ta pomoć potrebna, ili svakom kome zakon obezbjeđuje takozvanu obaveznu odbranu, a što se odnosi na konkretni slučaj.

''Mislim da će se ipak pojaviti neko od advokata koji će shodno kodeksu na jedan častan način pružiti pravnu zaštitu osumnjičenima. Dozvoljavam mogućnost da ima i onih koji to neće prihvatiti iz razloga što se možda ne bave krivčnom materijom ili imaju jednu vrstu ličnog animoziteta i nijesu psihički spremni da uđu u ova predmet. Ali, makar se ja javio kao neko ko će braniti osumnjičene, advokati će raditi svoj posao bez obzira na težinu posljedice koja je nastala u konkretnom događaju. Znam da ima puno advokata koji su emotivni i osjećajni, a znam i one koji su isto takvi, ali poštuju kodeks'', kazao je Begović.


Antena M

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.