Krivična prijava protiv Nikšićanina osumnjičenog za zelenaštvo
Ilustracija

Projekat "Loan"

Krivična prijava protiv Nikšićanina osumnjičenog za zelenaštvo

Protiv M.A. (46) iz Nikšića, podnijeta je krivična zbog postojanja osnovane sumne da je počinio krivično djelo zelenaštvo i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Naime, službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su, u sadejstvu sa sa službenicima Centra bezbjednosti Nikšić, a u koordinaciji i po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, u okviru obavještajnog projekta „Loan“, u kojem Sektor kriminalističke policije vrši istraživanje prema više lica i grupacija za koja postoje saznanja da vrše krivična djela zelenaštvo, danas, 6.februara.2018. godine, nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv M.A. (46) iz Nikšića, zbog postojanja osnovane sumne da je počinio krivično djelo zelenaštvo i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Kako je saopšteno iz Uprave policije kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je M.A. u maju 2016. godine licu K.Đ. iz Plužina na tzv. zelenašku kamatu dao 400 eura, ugovarajući pritom za sebe nesrazmjernu imovinsku korist kroz kamatu od 15% na mjesečnom nivou, sve do isplate tzv. glavnice duga.

"Tom prilikom M.A. je, sumnja se, zahtijevao da mu K.Đ. kao zalog, odnosno sredstvo obezbjeđenja potraživanja za dati novac, da pištolj marke Star. Od maja 2016. godine, K.Đ. je M.A. redovno isplaćivao mjesečni i znos dogovorene zelenaške kamate, dok tzv. glavnicu nije uspio da vrati", pojasnili su iz policije.

Dodaju da se policijske akcije u okviru obavještajnog projekta „Loan“ nastavljaju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.