Sektoru granične policije od strane MUP-a Njemačke donirana oprema vrijedna 200.000 eura
Foto: Uprava policije

Pet endoskopa i četiri hemijska detektora

Sektoru granične policije od strane MUP-a Njemačke donirana oprema vrijedna 200.000 eura

Pomoćnik direktora Uprave policije MUP-a Crne Gore za Sektor granične policije Vesko Damjanović je danas sa policijskim oficirom za vezu Ambasade SR Njemačke u Sarajevu, koji je zadužen i za Crnu Goru, Oliverom Hasom potpisao Protokol o donaciji između Saveznog Ministarstva unutrašnjih poslova SR Njemačke i Uprave policije MUP-a Crne Gore.

Kako je saopšteno iz MUP-a Uprave policije ovom prilikom Savezni MUP SR Njemačke je donirao našoj graničnoj policiji pet endoskopa i četiri hemijska detektora.

"Endoskopi se koriste za kontrolisanje prostora koje nije moguće vizuelno detaljno pregledati, dok se detektori koriste za otkrivanje opojnih droga, eksploziva i drugih nedozvoljenih materija u veoma kratkom roku.  

Vrijednost današnje donacije je 200.000 eura, a donaciju u ime Saveznog MUP-a SR Njemačke pomoćniku Damjanoviću predao je policijski oficir za vezu Has", saopšteno je.

foto2

Pomoćnik direktora Uprave policije MUP-a Vesko Damjanović se zahvalio oficiru za vezu Oliveru Hasu na vrijednoj donaciji.

Damjanović je kazao da granična policija Crne Gore ima jako kvalitetnu saradnju sa policijom Njemačke, posebno u dijelu koji se odnosi na razmjenu informacija i obuke koje SR Njemačka obezbjeđuje službenicima Sektora granične policije.

foto41

On je istakao da će ova donacija značajno doprinijeti kvalitetnijoj graničnoj kontroli, kao što su i prethodne donacije SR Njemačke doprinjeli postizanju mjerljivih rezultata i bržem i efikasnijem obavljanju poslova iz oblasti granične kontrole. Oprema će posebno biti značajna za rizične granične prelaze u cilju suzbijanja prekograničnog kriminala.

Oficir za vezu Oliveru Has izrazio je zadovoljstvo zbog još jedne realizovane aktivnosti od značaja za našu policiju i istakao da je za 2018. i 2019. godinu planirano organizovanje obuka za službenike našeg Sektora granične policije kao i realizovanje donacija našoj policiji uz podršku Ambasade SR Njemačke.

Kao nastavak ove aktivnost planiran je i obilazak dijela državne granice i prezentacija korišćenja donirane opreme od strane predstavnika dobavljača.

Sporazum je potpisan u prostorijama Uprave policije dok je oprema predata Sektoru granične policije.

foto3

Kako je saopšteno donacija ove opreme je nastavak kvalitetne saradnje koju policija Crne Gore ima sa policijom SR Njemačke.

Iz UP podsjećaju da je u 2017. godini, kao i sa današnjom donacijom, Savezni MUP SR Njemačke u više navrata Upravi policije MUP-a Crne Gore donirao vrijednu opremu, te da je organizovao oko 30 obuka za policijske službenike Crne Gore. Ukupna vrijednost ovih donacija i obuka je oko 500.000 eura.

Pomoćnik direktora Damjanović i oficir za vezu Has su dogovorili nastavak saradnje i u narednom periodu, što će doprinijeti daljem unaprjeđenju vršenja poslova granične kontrole, kao i jačanju međunarodne policijske saranje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.