Španski fudbaler po drugi put pobijedio karcinom
Jeraj Alvarez

Jeraj Alvarez

Španski fudbaler po drugi put pobijedio karcinom

Fudbaler Atletic Bilbaoa Jeraj Alvarez (23) po drugi put je pobijedio karcinom.

U decembru. 2016. godine, upravo kada ga je Barselona planirala otkupiti od Bilbaoa, nakon ljekarskih pregleda dijagnostikovan mu je rak testisa.

Poslije nekoliko hemoterapija, mladi španski fudbaler je uspio pobijediti bolest.

Ipak, prošle godine opaka bolest se ponovo vratila, ali je Alvarez i po drugi put izašao kao pobjedik iz ove "utakmice".

Veliku podršku su mu pružili i saigrači u vidu zajedničkog gesta kojim su oduševili svjetsku javnost.

Podsjetimo, svi igrači Atletica su obrijali glave kako bi pružili podršku svom klupskom kolegi.

Alvarez je u nedjelju naveče protiv ekipe Girone odigrao prvu utakmicu, čime je pokazao da je uspio pobijediti karcinom.

"Moja borba mora biti primjer svima. Bolest me psihički ojačala. Saigrači i svi koje poznajem rekli su mi da je to korak naprijed. Presretan sam", rekao je Alvarez nakon utakmice protiv Girone.

U dosadašnjoj karijeri je igrao za Basconiju, Bilbao Athletic i Athletic Bilbao. U dresu reprezentacije Španije U21 upisao je dva nastupa.

Anadolija

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.