Moskvu pogodila najjača sniježna mećava u posljednjih 100 godina
Foto: AP

Moskvu pogodila najjača sniježna mećava u posljednjih 100 godina

Moskvu je proteklog vikenda pogodila najjača mećava u posljednjih 100 godina, a samo u posljednja 24 časa je sa ulica ruske prijestonice uklonjeno 1,2 miliona kubnih metara snijega, saopštio je danas zamjenik gradonačelnika Moskve Pjotr Birjukov.

„Ovolika količina snijega pala je po prvi put u posljednjih 100 godina. Za sada, putevi su raščišćeni, ali svakako imamo još puno snega da uklonimo. U poslednja 24 časa uklonjeno je 1,2 miliona kubnih metara sa ulica, ali se čišćenje nastavlja”, rekao je Birjukov.

Zbog obilnih sniježnih padavina došlo je do prekida napajanjem električnom energijom u 18 moskovskih okruga. Palo je jedno drvo, padali su i električne žice, usljed čega je jedna osoba poginula, a pet povrijeđeno.

Birjukov je naglasio da će za čišćenje snijega biti potrebno devet dana, ukoliko sve prođe po planu.

„Apelujemo da se vozači ne voze po gradu, ukoliko je to moguće, kako bi mogli da uklonimo snijeg. Pored puteva, snijeg će biti uklonjen iz dvorišta, sa trotoara i krovova”, dodao je Birjukov.

Prema navodima moskovskih medija, na terenu je i inženjerska brigada ruske vojske, koja pomaže u čišćenju grada.

„Jandeks” javlja da je više od 100 letova otkazano zbog vremenskih uslova.

Meteorolozi predviđaju da će snijeg u Moskvi padati i danas, a da se očekuju i naleti vjetra do 36 kilometara na sat, javlja Tass, a prenosi Tanjug.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.