Podgoričanin osumnjičen za 19 krađa, od toga 17 na štetu Telekoma
ilustracija

Podgoričanin osumnjičen za 19 krađa, od toga 17 na štetu Telekoma

Službenici podgoričke podnijeli su nadležnom tužiocu poseban izvještaj, kao dopunu krivičnih prijava prethodno podnijetih protiv nepoznatog izvršioca, protiv B.H. (18) iz Podgorice, zbog sumnje da je, u vrijeme dok je bio maloljetan, počinio 19 krivičnih djela teška krađa u produženom trajanju iz člana 240/49 KZCG, na štetu Crnogorskog Telekoma, TC Palada i građanina S.G.

Policija sumnja da je B.H. izvršio 17 krivičnih djela teška krađa na štetu Crnogorskog Telekoma na način što je u večernjim časovima na više lokacija u Podgorici – Stari aerodrom, Masline, Donja Gorica, Vrela Ribnička i u selima Mataguži, Beri, Sukuruć, Milješ, Vuksanlekići i Karabuško polje, upotrebom fizičke snage i podesnog sredstva podizao poklopce na šahtama a zatim kidao i iz njih otuđivao TK kablove.

-Osumnjičeni je takođe, kako se sumnja, tokom noći, 29/30.11.2017. godine, na objektu u izgradnji koji se nalazi u naselju Zlatica, vlasništvo S.G, upotrebom podesnog sredstva odvalio ulazna vrata i iz unutrašnjosti otuđio veliki električni mlin za meso, osam uramljenih ukrasnih ogledala, 18 aluminijumskih postolja za stolove i drugi inventar - navodi se u saopštenju.                                                                                                                          

Sumnja se da je B.H. 25. novembra prošle godine sa TC Palada demontirao a zatim i pokušao da otuđi dva kompresora od klima uređaja većih dimenzija, u čemu nije uspio.

"Navedena krivična djela su rasvijetljena zahvaljujući operativnom radu službenika Jednice kriminalističke policije za suzbijanje krađa i teških krađa CB Podgorica, koji su preduzimanjem intenzivnih mjera i radnji na terenu došli do saznanja o  osumnjičenom licu", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.