DPS Bar: Završetak velikih radova u Mjesnim zajednicama  Bar II i Bar III
DPS Bar

DPS Bar: Završetak velikih radova u Mjesnim zajednicama Bar II i Bar III

Veliki radovi u mjesnim zajednicama Bar II i Bar III na projektima u vodosnabdijevanju i tretmanu otpadnih voda, koje smo najavili početkom oktobra, uspješno se privode kraju, saopšteno je iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista(DPS) Bar.

"Pojekat koji je započeo 2016. godine na teritoriji cijele opštine Bar ušao je u završnu fazu. U Polju je završen kapitalni infrastrukturni projekat, a to je kanalizacioni kolektor u dužini od 3.721m, Tabijskom i ulicom učitelja  Blagoja Markovića u vrijednosti od 724.896,54 eura. U rekordnom roku su postavljene kanalizacione cijevi i urađeno je 120 šahti što je dovoljno za priključak oko 175 domaćinstava u prvoj fazi. Paralelno sa izgradnjom kanalizacionog kolektora izvršena je sanacija ulice učiteljice Anke Asanović u dužini od 700m, vrijednosti 40.000 eura.

Uporedo sa radovima u Mjesnoj zajednici Bar II, radovi na vodovodnoj mreži i kanalizacionom kolektoru su izvođeni i u Mjesnoj zajednici Bar III. U narednih nekoliko dana u ulici Jelene Anžujske, očekuje se završetak radova na kanalizacionoj mreži u dužini od 560m i 50 priključaka, a nakon  toga i asfaltiranje tog putnog pravca u punom profilu", saopšteno je iz barskog DPS-a.

Dodaju da se u narednim danima, u zavisnosti od vremenskih prilika, očekuje se početak radova na asfaltiranju Beogradske ulice u punom profilu, od marketa „Laković“ do „Bar marketa“. Sa radovima će se nastaviti i u ulici Petra Vojvodića.

"Projekat tretmana otpadnih voda je dobio visoku ocjenu kao najbolji koji je realizovan u Crnoj Gori, a finansiran iz sredstava KfW banke. Važno je napomenuti da će svi predviđeni poslovi  biti završeni i prije planiranih rokova.

Uz zadovovoljstvo koje izražavamo završetkom ovih radova, kao kapitalni projekat možemo najaviti rješavanje pitanja vodosnabdijevanja naselja Sveti Ivan. U planu je izgradnja rezervoara na koti od 60m nadmorske visine, kapacitetima  500m3  kojim će biti riješen višegodišnji problem vodosnabdijevanja naselja Sveti Ivan, a imaće pozitivane efekte i na Donje Zaljevo, Čelugu i Polje", kazali su iz OO DPS Bar.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.