Počelo suđenje osumnjičenom za napade u Parizu iz 2015.
Salah Abdeslam

Počelo suđenje osumnjičenom za napade u Parizu iz 2015.

Na prvom suđenju Salahu Abdeslamu, jedinom preživjelom osumnjičenom za napade 13. novembra u Parizu 2015, danas je počelo suđenje.

U Briselu je jutros počelo suđenje Abdeslamu, koji se tereti za pokušaj ubistva pošto je pucao na policajce prilikom hapšenja u martu 2016. godine.

"Ne želim da odgovaram", rekao je optuženi, odbijajući i da ustane na poziv sudije koji vodi postupak, Mari-Frans Ketgen. 

Optuženi je preko advokata tražio i da ga mediji ne fotografišu za vrijeme suđenja. 

Abdeslam, 28-ogodišnji Francuz marokanskog porijekla, danas se pred sudom pojavio uz Sofijana Ajarija, 24-godišnjeg Tunižanina uhapšenog zajedno sa njim. 

Salah Abdeslam i dvojica osumnjičenih krila su se u stanu u Briselu kada je policija došla radi pretrage stana. Četiri policajca su ranjena u razmjeni vatre, a jedan osumnjičeni je ubijen. 

Abdeslam je osumnjičen za pariske napade u kojima je ubijeno 130 ljudi. Sedam napadača je ubijeno 13. novembra, u noći kada su izveli napade na Stadion Francuske, koncertnu dvoranu Bataklan i restorane. Dvojica su ubijena u policijskoj raciji pet dana kasnije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.