Poplavljeno 100 kuća u Sjenici
Foto: Facebook

Poplavljeno 100 kuća u Sjenici

Obilna kiša i naglo topljenje snijega podigli su nivo rijeke Grabovice u Sjenici, a podzemne vode su prodrle u nekoliko podruma u centru grada.

Oko 100 domaćinstava u okolini nekadašnje fabrike "Vesna" i naselju Bukrš poplavljeno je, rekao je danas zamjenik predsjednika opštine Mikailo Kaličanin.

Prema njegovim riječima, opštinske službe i Gorska služba spašavanja ispumpavaju vodu iz poplavljenih podruma i dvorišta, kao i iz kotlarnice Osnovne škole "12. decembar". 

Kaličanin je istakao da će opštinska komisija izaći na teren i popisati nastalu štetu, ali da lokalna samouprava nema sredstava da istu nadoknadi. 

“Budžet naše opštine je veoma oskudan, ovo nije prvi put da nam se desi neka elementarna nepogoda. Mi smo imali ovih problema i prošle i pretprošle godine, ljetos problem sa sušom, zna se kakve su ovde zime, na žalost pomoći od države nije bilo”, navodi Kaličanin za Glas zapadne Srbije. 

On je istakao da se zbog opasnosti od ponovnog izlivanja na kritičnim tačkama prati vodostaj reke Grabovice, a sve ustave su podignute.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.