Vodostaj Morače blizu rekorda
Foto: Zoran Đurić

Vodostaj Morače blizu rekorda

Vodostaj rijeke Morače je u subotu u popodnevnim satima bio blizu apsolutnog rekorda, od koga ga je dijelilo svega 1, 4 metra.

Nabujala Morača je u subotu poplavila mosta na Skalinama, ali se tokom jučerašnjeg dana voda povukla.

Meteorolog Dušan Pavićević je kazao “Vijestima” da je sa prestankom padavina Morača naglo pala, za razliku od Zete koja duže održava visok vodostaj.

Pavićević je kazao da je od petka do subote palo oko 150 litara kiše po kvadratnom metru, te da je bilo udara južnog vjetra od 70 do 80 kilometara na sat. 

Iz Službe zaštite i spasavanja Glavnog grada “Vijestima” je juče saopšteno da u jutarnjim satima nijesu imali intervencija.

Zbog obilnih padavina, koje su izazvale  povećanje nivoa vode na izvorištu Mareza, voda sa tog izvorišta ni juče nije bila za piće.

Vijesti

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.