Samohrana majka moli za pomoć: Nemamo drva, ni novac za stanarinu, socijalna pomoć nije dovoljna
Selveta i Sara

Podgorica

Samohrana majka moli za pomoć: Nemamo drva, ni novac za stanarinu, socijalna pomoć nije dovoljna

Samohrana majka Salveta Bogojević iz Podgorice uputila je apel putem fondacije Banka hrane,svim judima dobre volje da joj pomognu jer se nalazi u teškoj životnoj situaciji.

Selveta (53) živi kao podstanar na Koniku sa kćerkom Sarom (11), a muž joj umoro prije godinu dana.

Stanarinu plaća 100 eura, a živi od socijalne pomoći u iznosu od 104 eura.

"Sara ide u peti razred, a škola joj je poklonila knjige. Za pribor i ostalo se snalazi i pozajmljuje od drugara jer ne može da kupi a za užinu u školi nema novca izdržava gladna dok se vrati kući” - kaže majka Salveta.

Kako se dodaje drva za zimu nemaju odakle kupiti kao ni osnovne namirnice.

Salveta kaže da je pisala molbu za jednokratnu pomoć i da zna da može dobiti samo dva puta u godini dana tu pomoć ma kolika ona bila.

"Stan nije platila 4 mjeseca pa se plaši, ako ne dobije pomoć da će je gazda “istjerati“ na ulicu a ona nema gdje poći. U stanu u kojem žive ima i dosta vlage. Velika kiša koja je padala  ovih dana je doprinijela da je voda procuri unutra što je loše za kćerku Saru jer ima od malena astmu. Na svakih mjesec dana, sedam dana se inhalira.Selveta je  takođe bolesna ,  ima šećer i sa pritiskoom ima problema. Problem ima i sa ušima pa dobro ne čuje.Najčešce je boli glava pa često pije tablete, za koje uglavnom nema novca, a kod doktora u poslednje vrijeme ne ide zbog nemaštine", navdi se u saopšstenju Banke hrane.

Kako se dodaje najhitnija su joj drva za zimu,novac za stan da vrati dug za kiriju i tablete. 

Banka hrane  CG je pritekla u pomoć u skladu sa mogućnostima.

Pomoć u gardeobi za Saru bi dobrodošla , broj 12, a broj obuće 36, dok majka nosi broj 39.

Sara ide na folklor KSD “Vrelo  ribnice“ Podgorica , i plaća 10 eura članarinu. Majka iako naporom plaća ne želi da meziicu liši zadovoljstva koje ima.

Broj žiro računa 510250896527511946 CKB Banka  na ime Selveta Bogojević 

Svi koji žele pomoči mogu dobiti kontakt gdje Salvete putem tel.069495680,  maila [email protected] ili u inboxu na Facebooku.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.