Uhapšeni očuh i majka zbog smrti petnaestomjesečnog dječaka
ilustracija

Pokrenuta istraga

Uhapšeni očuh i majka zbog smrti petnaestomjesečnog dječaka

Dječak P. J. iz Podgorice, starosti godinu i tri mjeseca, preminuo je jutros u Kliničkom centru Crne Gore od posljedica batina. Zbog sumnje da je pretukao dječaka, policija je uhapsila njegovog očuha Nermina Šišića i majku Jelenu Jovović

"Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode:

-N.Š. (27) iz Tuzle – Bosna i Hercegovina, sa boravkom u Podgorici, zbog sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo iz čl. 144 t.6 i 7 KZCG, na štetu maloljetnog sina svoje nevjenčane supruge J.J, starog 15 mjeseci, i

- J.J. (33) iz Podgorice, zbog sumnje da je počinila krivično djelo kršenje porodičnih obaveza iz čl. 222 st.3 a u vezi st.1 KZCG", saopšteno je iz Uprave policije.

Do saznanja o navedenim krivičnim djelima službenici CB Podgorica su došli tako što je juče, 4.februara Stanica za dežurstvo CB Podgorica obaviještena od strane medicinskog osoblja Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Podgorici da je osoblje ovog Zavoda iz ulice Radosava Burića u Dječiju bolnicu KCCG transportovalo maloljetno dijete muškog pola staro 15 mjeseci sa vidljivim tragovima nasilja.

"Postoje osnovi sumnje da su N.Š. i J.J. izvršili krivična djela koja im se stavljaju na teret na način što je N.Š. u dužem periodu fizički zlostavljao maloljetno dijete staro petnaest mjeseci, sina nevjenčane supruge J.J, te da je J.J. tom prilikom zanemarila svoje zakonom propisane porodične obaveze, usljed čega je dijete zadobilo teške tjelesne povrede opasne po život od kojih je danas, 5.02.2018. godine, preminulo na odjeljenju Dječije bolnice KCCG.

Osumnjičeni N.Š. i J.J. će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici", saopšteno je.

U Klinički centar sinoć je dječak P. J. primljen bez srčane akcije, a nakon što je reanimiran, ljekari su se čitavu noć borili za njegov život. Ipak, jutros poslije pet sati, dječak je preminuo.

“Dječak je preminuo od povreda zadobijenih u predjelu glave”, saopšteno je iz Kliničkog centra Crne Gore.

Policija se odmah nakon što je dječak primljen u bolnicu uključila u rasvjetljavanje slučaja. Zbog sumnje da je pretukao dječaka, uhapšen je Nermin Šišić, državljanin Bosne i Hercegovine, koji je očuh dječaka. Policija je lišila slobode i majku dječaka Jelenu Jovović.

Nakon obdukcije tijela djeteta znaće se o kakvim je povredama bilo riječi, kao i kada i od čega je dijete umrlo.

Majka hladnokrvna

Kako Pobjeda piše dječakova majka je kazala ljekarima i policiji da je dijete prije mjesec palo i da su odatle modrice po glavi i tijelu. Tvrdila je da su mu tako i zubi polomljeni, što je podgrijalo dodatnu sumnju kod istražitelja.

Ona je došla u pratnji partnera, koji je potvrđivao njenu priču. Izvori bliski istrazi tvrde da nije izgledala potrešeno, a na pitanje ko je otac djeteta odgovorila je: ,,Neznani junak“.

Sve ovo, a najviše povrede, za koje je ustanovljeno da nijesu nastupile prilikom pada već da je u pitanju prebijanje, policajcima je bilo više nego dovoljno da privedu dječakovu majku i njenog partnera.

"Majka je pokazala zastrašujuću hladnokrvnost, ali vidjećemo šta će istraga pokazati", kazao je Pobjedin nezvanični sagovornik.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.