FORCA: Kupovina glasova građevinskim materijalima
Foto: Forca

Ulcinj

FORCA: Kupovina glasova građevinskim materijalima

"Jutros, naši aktivisti su uočili nekoliko kamiona u Ulcinju natovareni sa stubovima i drugim građevinskim materijalom sa registarskim tablicama opština udaljenih od Ulcinja. Naravno da se radi o nelegalnoj i sumnjivoj aktivnosti za nedjelju koja je neradni dan i može se objasniti samo sa pokušajima obezbijeđivanja glasova i korupciji birača. I u prethodnim izborima, mi smo oktrili i ukazali na flagrantne slučajeve kupovine glasova građevinskim materijalom", kazali su iz Nove demokratske snage Forca.

Poslije obaviještenja aktivista, predsjednik Nove demokratske snage Forca Nazif Cungu je lično pošao na lice mjesta i kontaktirao sa ljudima koji su donijeli navedeni materijal.

"Iz tog razgovora proizilazi da je ovaj materijal donijet iz jednog preduzeća iz Danilovgrada kako bi se intervenisalo u infrastrukturu na neplaniran način i bez ijednog odobrenja Opštine Ulcinj. Vozač jednog od kamiona kazao je da je danas došao po prvi put da donese na desetine električnih stubova koje se dijele u Bratici i Štoju tokom današnjeg dana. Jasno proizilazi da se radi o investicijama u infrastrukturi radi pridobijanja glasova", saopšteno je iz Force.

GEZ2611

Foto: Forca

Ove činjenice su kako kažu proslijedili institucijama države i Opštinskoj izbornoj komisiji, u nadi da će iste preduzeti konretne korake u procesuiranju istih.

"Neophodno je da se odmah prekine praksa kupovine glasova kako bi Opšstina Ulcinj mogla organizovati regularne izborne shodno evropslim standardima. Mi vjerujemo da je nedopustivo da se u jednoj državi kao što je Crna Gora, članica NATO-a i kandidat za članicu EU, dešavaju ovakve primitivne izborne manipulacije tokom dana.

Imamo jednu ekipu pravnika koji brižljivo skupljaju i procesuiraju sve informacije o toku izbora. Mi smo u direktnom kontaktu sa posmatračima koji su u Ulcinju da monitorišu korak za korakom izborni proces s ciljem identifikacije i prijavljivanja svih nepravilnosti. Iako pravosudni organi ne budu djelovali poslije ovih prijave, mi ćemo sami podići krivične prijavi protiv osoba koje budemo identifikovali kao počinioce ili podržaoce ovakvih izbornih manipulacija", kažu iz Force.

Podsjećaju sugrađane da za kupovinu glasova zakonski odgavaraju i oni koji kupuju i oni koji prodaju glasove.

"O ovome smo informisali i diplomatska predstavništva prisutna u Crnoj Gori kao i druge međunarodne i domaće organizacije o ovim neregularnostima izbornog procesa. Ovom prilikom, još jednom pozivamo građane Ulcinja da ne pokleknu i da ne prodaju sopstvenu budućnost i budućnost svoje djece za jedan električni stub ili jedan džak cementa", poruluju iz Force.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.