Hodžiću bronzana medalja na EP
Mario Hodžić

Hodžiću bronzana medalja na EP

Crnogorski karatista Mario Hodžić osvojio je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u Sočiju.

Mlađi senior Omladinca pobijedio je u meču za treće mjesto i medalju u kategoriji do 68 kilograma Danca Jonasa Plena 8:0.

Hodžić je u prvom kolu savladao Norvežanina Danijela Čo Jonsena (7:0), u drugom je eliminisao Francuza Tan Lim Lea (1:1), dok je u trećem bio bolji od Deniza Muratkana iz Turske (5:4).

U polufinalu izgubio je od Mađara Ferdinanda Tamaša 5:0.

Hodžić je prošle godine bio bronzani na seniorskom prvenstvu Evrope u Izmitu, a isto odličje osvojio je i na Svjetskom prvenstvu za mlađe seniore na Tenerifama.

On je osvojio drugu medalju za crnogorski karate u Sočiju, nakon što je juče srebrni bio junior Bojan Bošković.

Na korak od medalje bio je i karatista Onogošta, Nikola Malović u kategoriji do 75 kilograma, ali je u meču za treće mjesto izjašnjavanjem sudija izgubio od Danca Jonasa Fris Pedersena (0:0).

Malović je bio slobodan u prvom kolu, u drugom je savladao Letonca Dena Sadikova (4:1), u trećem Mađara Martina Erdoša (2:2), a u četvrtom Portugalca Tomaša Silvu 4:1.

U polufinalnom duelu izgubio je od Fatiha Sena iz Turske 8:0.

U kategoriji do 61 kilogram Nenad Dulović bio je slobodan u prvom kolu, u drugom je pobijedio Švajcarca Luku Špica (6:0), ali je u trećem izgubio od Jasina Bušraufa iz Belgije 1:0.

U prvom kolu eliminisani su Vuk Popović (do 84) od Šveđanina Ludviga Ingemansona (3:3), Luka Ivanović (preko 84) od Litvanca Mantasa Lobanovasa (5:4), Ksenija Rajović (do 61) od Tetjane Izelar iz Holandije (4:2) i Vasilisa Bujić (do 68) od Laure Zantis iz Luksemburga 2:1.

Rtcg/Mina

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.